Coreea de Sud va renunţa la F1 dacă taxele de participare nu sunt reduse

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.10.2011
Coreea de Sud speră să obţină o reducere a taxelor de organizare a cursei anuale de Formula 1, în caz contrar existând şanse mari să se retragă din calendar.

Viitorul Marelui Premiu al Coreei de Sud în calendarul Formulei 1 este în dubiu după numai două ediţii, din cauza costurilor mari şi a pierderilor înregistrate de organizatori.

Potrivit presei locale, cheltuielile pentru ediţia din acest an se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, în condiţiile în care numai taxa de participare percepută de Bernie Ecclestone este de 40 de milioane de euro.

Veniturile organizatorilor sunt estimate la numai 16 milioane de euro şi provin exclusiv din vânzarea biletelor, motiv pentru care modelul de afaceri nu poate fi susţinut pe termen lung. Tocmai de aceea, organizatorii vor să renegocieze cu Ecclestone actualul contract scandent în 2016.

"Încercăm din greu, dar avem nevoie de cooperarea lui Ecclestone. Cu siguranţă vrem să continuăm acest Mare Premiu pentru că este un eveniment major, chiar dacă avem pierderi. Vrem să oferim un impuls acestei regiuni prin găzduirea acestui eveniment pentru a ajunta economia şi imaginea", a declarat Won-Hwa Park, promoterul cursei din Coreea de Sud.

Park a fost numit în această funcţie după încheierea negocierilor pentru includerea Coreei de Sud în calendar, însă ţara din Asia a constatat că nu poate face fata cheltuielor majore, acesta fiind motivul pentru care solicită o reducere a taxei de participare.

Presa locală speculează că, dacă negocierile cu Ecclestone vor eşua, Coreea de Sud este dispusă să renunţe la cursă după ediţia de anul viitor.

Via | Autosport

Taguri: Coreea de Sud

Comentarii (4)

  • un circuit urat cu o iesire din pit-stop periculoasa si care nu ofera nimic special...Bernie fa-ti treaba si eliminal din calendar
    2 1
  • ovidiu15081982
    circuitul din coreea
    In opinia mea circuitul din coreea este cel mai anost circuit din calendarul formulei 1, are un desen plictisitor si nu este cu nimic spectaculos asa ca probabil nu-i va simti nimeni lipsa daca va disparea din calendar. dintre circuitele noi cel din abu dhabi mi se pare cel mai spectaculos dar la suflet imi raman tot cele din europa spa, monza, monaco iar din asia cel de la suzuka prin prisma istoriei incarcate, a fost locul unde s-au dat multe lupte decisive pt castigarea titlului mondial la piloti !!!!
    2 1
  • ?
    sa duca in ................ sa fie la spa
    2 0
  • KfoQfeHaF
    Real brain power on dsiplay. Thanks for that answer!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru