Coreea de Sud vrea să găzduiască o cursă stradală în nocturnă la Seul în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 23.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreea de Sud i-a propus lui Bernie Ecclestone să revină în calendarul Formulei 1 cu o cursă în noctură pe un circuit stradal din Seul începând din sezonul 2016.

Esential 2016 este anul in care Coreea de Sud spera sa revina in calendarul Formulei 1
Coreea de Sud a găzduit Formula 1 timp de patru sezoane intre 2010-2013 prin intermediul unei curse pe circuitul Yeongam care nu s-a bucurat însă de succes în rândul fanilor.

Cu toate acestea, sud-coreenii sunt încrezători că un nou proiect pe care i l-au prezentat lui Bernie Ecclestone în Singapore va avea mai mult succes.

Aceştia propun organizarea unei curse în nocturnă pe un circuit stradal care să fie construit în capitala Seul, după un model asemănător cu cel adoptat de Singapore. Potrivit unei surse citate de publicaţia Today din Singapore, Ecclestone este interesat de acest proiect, iar prima cursă ar putea avea loc în 2016.

"Chung Yung-cho (n.r - conducătorul delegaţiei sud-coreene) i-a arătat lui Ecclestone configuraţia circuitului, iar lui i-a plăcut. Acum discută despre taxa de participare şi au căzut de acord de principiu să găzduiască o cursă în centrul Seului în 2016.

Singapore a avut nevoie de mai puţin de un an pentru a construi clădirea piturilor, iar Chung este încrezător că echipa să poate construi o clădire asemănător în acelaşi interval de timp", a precizat sursă pentru Today.

Avantajele unei curse stradale la Seul sunt consturile semnificativ mai mici de dezvoltare şi afluenţa mai mare de spectatori.

Via Today

Comentarii (1)

  • ... i-a arătat lui Ecclestone configuraţia circuitului, iar lui i-a plăcut. Acum discută despre taxa de participare... :)

    Nu neg experienta lui Ecclestone in f1 dar nu pot sa nu ma gandesc ca discutia despre configuratia circuitului a durat cel mult 5 minute, restul fiind rezervat discutiilor despre taxa :)).
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru