Cursa din Coreea de Sud va fi anulată în cazul unui război

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.06.2010
Marele Premiu al Coreei de Sud din luna octombrie va fi anulat dacă această ţară va intra într-un conflict militar cu Coreea de Nord.

Tensiunile politice existente între Coreea de Nord şi Coreea de Sud riscă să aibă o influenţă decisivă asupra organizării cursei inaugurale de Formula 1 de la Seul.

Bernie Ecclestone a admis că, în cazul în care cele două ţări vor declanşa un conflict de tip militar, Marele Premiu al Coreei de Sud va fi anulat. "Evident, dacă acolo va fi război, nu vom merge în Coreea de Sud", a declarat deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Conflictul dintre cele două ţări a izbucnit acum două săptămâni, după ce Coreea de Sud şi-a acuzat vecinii din Nord de distrugerea unei nave maritime prin utilizarea unei torpile, incident ce a dus la moartea a 46 de marinari sud-coreeni. Coreea de Sud a ameninţat cu represalii de aceeaşi natură, în timp ce Coreea de Nord a rupt un acord de pace semnat anterior şi a început să-şi mobilizeze armata.

Anterior, au existat numeroase speculaţii că circuitul din apropiere de Seul nu va fi finalizat la timp, iar presa internaţională speculează că tensionarea relaţiilor cu Coreea de Nord a încetinit deja ritmul lucrărilor.

În plus, echipele nu au făcut încă demersuri pentru rezervarea biletelor de avion şi a cazărilor pentru perioada acestei curse.

Marele Premiu al Coreei de Sud este programat în perioada 22-24 octombrie, iar în cazul în care va fi anulat se va crea o pauză de patru săptămâni intre cursele din Japonia şi Brazilia.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru