Cursa din Singapore, în pericol să fie anulată din cauza ceţii şi a fumului dens

de Daniel Popescu
Luni, 14.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al statului Singapore din 20 septembrie riscă să fie anulat din cauza unui strat dens de ceaţă şi fum generat de incendiile de pădure din insula Sumatra.

Dacă fumul cauzează probleme de vizibilitate sau sănătate publică, organizatorii vor lua decizii colective cu privire la acest eveniment.

Comunicat de presa
Organizatorul Marelui Premiu al Australiei
Formula 1 se îndreaptă la sfârşitul acestei săptămâni spre oraşul-stat Singapore, care va găzdui tradiţionala cursă în nocturnă din cadrul calendarului competiţional.

Desfăşurarea Marelui Premiu a devenit însă incertă din cauza unor probleme neprevăzute: în insula indoneziană Sumatra, aflată în imediata apropiere a statuluui Singapore, autorităţile au declanşat incendii de pădure cu scopul de a utiliza pământul pentru agricultură.

Din cauza vanturilor din zonă, un nor dens de ceaţă şi fum a ajuns până deasupra oraşului Singapore, element care afectează calitatea aerului şi vizibilitatea. Organizatorii cursei au declarat că vor monitoriza situaţia şi au sugerat că, în cazul în care calitatea aerului şi vizibilitatea se vor deteriora, există şi varianta de a anula cursa din acest an.

"Posibilitatea ceţii şi fumului este doar una dintre potenţialele probleme acoperite în planul de urgenţă al Marelui Premiu al statului Singapore.

În cazul în care fumul cauzează probleme de vizibilitate, sănătate publică sau de gestionare, organizatorii vor lucra îndeaproape cu agenţiile relevante înainte de a lua decizii colective cu privire la acest eveniment", au precizat oficialii cursei într-un comunicat de presă citat de agenţia Reuters.

Autorităţile statului anticipează că nivelul de fum va rămâne la fel de ridicat şi în următoarea săptămână. Mai multe evenimente sportive locale au fost anulate la sfârşitul săptămânii trecute din cauza acestei probleme, însă o soluţie similară pentru cursa de Formula 1 va fi mai dificil de luat, în special din cauza pierderilor de natura financiară pe care le-ar înregistra organizatorii.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru