De la Rosa, impresionat de calitatea pneurilor Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Pedro de la Rosa susţine că Pirelli a înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea pneurilor pentru sezonul următor.

Pirelli a efectuat în această săptămână o nouă sesiune de evaluare pentru pneurile pe care le va furniza anul viitor în Formula 1 pe circuitul de la Barcelona cu ajutorul pilotului de teste Pedro de la Rosa, care a parcurs un total de 262 de tururi în două zile.

Pilotul spaniolul, care şi-a pierdut locul la BMW-Sauber în favoarea lui Nick Heidfeld, susţine că producătorul italian a înregistrat deja progrese majore în dezvoltarea cauciucurilor.

"Au fost două zile excelente. Am fost foarte impresionat pentru că trebuie să spun că pneurile sunt la un nivel mai ridicat decât mi-am imaginat. Dacă te uiţi la ce a făcut Pirelli, este greu de crezut că toată această muncă a fost realizată într-un timp atât de scurt. Aceste pneuri Pirelli are caracterisitici diferite faţă de actualul furnizor (n.r - Bridgestone) pe care piloţii le vor aprecia anul viitor. Sunt încrezător că pneurile vor forma un pachet competitiv, iar sosirea Pirelli este o veste grozavă pentru Formula 1", a declarat spaniolul.

Pirelli va mai efectua o sesiune de teste pe circuitul de la Paul Ricard la începutul lunii noiembrie, înainte de a le oferi echipelor să testeze pentru prima oară noile pneuri la Abu Dhabi în perioada 19-20 noiembrie.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru