De la Rosa va testa pneurile Pirelli pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.09.2010
Pirelli a anunţat că Pedro de la Rosa va testa alături de Romain Grosjean pneurile pe care producătorul italian le va introduce în Formula 1 anul viitor.

Pirelli şi-a definitivat joi linia de piloţi cu care va aborda testele pentru cauciucurile pe care le va furniza în Formula 1 începând din sezonul următor.

Aşa cum era de anticipat, producătorul italian va miza pe serviciile lui Pedro de la Rosa, care a părăsit recent echipa BMW-Sauber pentru a-i face loc lui Nick Heidfeld, fostul pilot de teste al Pirelli. În plus, Romain Grosjean va face în continuare parte din programul de teste, întrucât Pirelli a obţinut informaţii importante despre pneuri de la pilotul francez în urma testelor efectuate la Monza în această săptămână.

"Până acum, munca a fost îndeplinită de Nick Heidfeld, însă el va fi înlocuit de Pedro de la Rosa şi Romain Grosjean, pentru că a revenit la curse. Ei vor testa până la Marele Premiu din Abu Dhabi, iar după aceea toate echipele vor testa pentru prima oară noile pneuri Pirelli", a declarat Francesco Gori, CEO-ul Pirelli, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la fabrica Pirelli din Turcia, acolo unde italienii vor produce şi noile pneuri pentru Formula 1.

Oficialul italian a explicat şi care au fost principalii paşi pe care i-a urmărit Pirelli în cadrul procesului de dezvoltare pentru pneuri.

"Primul pas a fost profilul aerodinamic al pneurilor.

Deisgnul şi forma sunt critice şi trebuie să le oferim aceste lucruri echipelor pentru că au foarte puţini luni la sispozitie până anul viitor. Am reuşit să facem acest lucru şi jobul numărul doi este structură pneului, pentru a ne asigura că poate suporta presiunea şi viteza unui monopost de Formula 1. Aici, suntem în ultima fază de dezvoltare. Următoarea provocare va fi reprezentată de ţâţurile de componente. În prezent sunt testate mai multe soluţii, pe circuite precum Monza, cel mai rapid, sau Jerez, cel mai abraziv", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru