Din 2022, Formula 1 va avea etapă la Miami pe un circuit nou de 5.4 kilometri

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând cu 2022, Campionatul Mondial de Formula 1 va avea etapă în Miami. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 10 ani și circuitul, nou construit, va avea 5.41 kilometri.

Statele Unite ale Americii va organiza, din 2022, două Mari Premii de Formula 1. Unul va fi găzduit de Circuitul Americilor din Texas și al doilea de un circuit construit de la zero în Miami, Florida. Din 1959, Formula 1 nu a mai vizitat statul american.

Anunțul a fost făcut de președintele F1 Stefano Domenicali. Data evenimentului nu a fost dezvăluită, dar potrivit lui Domenicali acesta ar putea avea loc în a doua jumătate a anului 2022. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 10 ani.

Circuitul în sine va avea o lungime de 5.41 kilometri și va fi construit în complexul Hard Rock Stadium din Miami Gardens. Pe acest stadion evoluează echipa din NFL Miami Dolphins. Designul final al circuitului a fost aprobat și include 19 viraje și trei linii drepte.

Viteza maximă pe care o vor atinge monoposturile este estimată la 320 de km/h.

via Formula 1

Comentarii (5)

  • nu cred ca e mai misto decat laguna seca. plus ca miami va fi inundat in vreo 10 ani..
    12 1
  • Neutru
    kimi Nu știm până nu vedem iar chestia cu inundația o rezolvă ei. Olanda este o treime sub nivelul mării.
    14 0
  • Costel
    USA are potential sa ofere Marelui Circ chiar mai mult decat o va face Miami, texanii si *indienii* din Indiana la un loc, astept solutii viabile in viitorul nu prea indepartat pentru un circuit de F1 in Central Park NYC, cu palier de mare viteza (220-230 mph*) pe Fifth Avenue....

    *without DRS
    3 0
  • Neutru
    Din animația de pe pagina „Formula1” este un circuit stradal obișnuit, înghesuit, fără spații de siguranță. Un fel de „Soci” american.
    9 0
  • Neutru
    La Monaco a fost astăzi Marele premiu al mașinilor de epocă un preambul la F1 de luna viitoare. Mașini vechi, piloți „vechi” vreme frumoasă, comentatorul obișnuit cu „pasiunea” lui pentru „Sir Hamilton” deși mașinile erau vechi de 70 de ani. N-a ratat ocazia să-i mai aducă omagii.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru