Ecclestone: "Echipele primesc deja mai multi bani"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.02.2009
Bernie Ecclestone sustine ca echipele din Formula 1 primesc indirect mai multi bani din drepturile comerciale decat s-a convenit initial, prin prisma ratei de schimb euro-dolar.

Echipele din F1, reunite sub umbrela FOTA, si-au exprimat speranta ca vor primi mai mult de 50% din drepturile comerciale ale Formulei 1, fiind sprijinite in acest sens chiar si de FIA.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, seful Formulei 1, spune nu este nevoie ca echipele sa primeasca mai multe procente din veniturile din drepturile comerciale, intrucat acestea beneficiaza deja de avantajul unor rate de schimb euro-dolar foarte convenabile.

"Eu platesc echipele in dolari si, datorita comparatiei cu euro probabil ca team-urile primesc deja cu 25% mai mult decat am convenit", a precizat britanicul pentru publicatia Auto Bild.

Informatiile dezvaluite de Ecclestone  ar putea fi justificate de faptul ca cele mai multe echipe realizeaza toate operatiunile in euro, iar dolarul s-a intarit fata de moneda europeana in ultima perioada.

Pe de alta parte, Ecclestone si-a exprimat sprijinul pentru o noua candidatura la presedintia FIA a lui Max Mosley, desi in urma cu un an ii cerea imperios demisia.

"Totul depinde de Max. Daca candideaza din nou va castiga cu siguranta, iar eu sper ca el sa ramana. A facut o treaba buna", a adaugat el.

In plus, in cadrul aceluiasi interviu acordat publicatiei Auto Bild, Ecclestone s-a oferit sa-si foloseasca influenta pentru a-l ajuta pe Sebastian Vettel sa faca pasul de la Red Bull spre una dintre echipele de top ale Formulei 1. "Daca are nevoie de ajutor ma poate suna. Vettel are contract cu Red Bull pana in 2010, dar niciodata nu poti sa stii ce se va intampla. Lucrurile se pot schimba rapid si poate ca cei de la Red Bull vor fi fericiti sa il vanda la finalul anului", a mai precizat boss-ul F1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru