Ecclestone: "Marele Premiu al Coreei de Sud ar putea fi anulat"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Cursa inaugurală din Coreea de Sud ar putea fi anulată după ce FIA nu a aprobat circuitul, ceea ce ar putea afecta lupta pentru titlul mondial.

Bernie Ecclestone a dezvăluit duminică că ediţia inaugurală a Marele Premiu al Coreei de Sud riscă să fie anulată, întrucât circuitul nu este încă finalizat.

Este pentru prima oară când deţinătorul drepturilor comerciale face astfel de declaraţii, britanicul abordând cu mult optimism această problemă până de curând.

"Nu este bine. Ar fi trebuit inspectat acum şase luni. A fost inspectat, dar nu a trecut. În mod normal, avem o inspecţie cu 90 de zile înainte de cursă şi acum suntem pregătiţi să o anulăm. Este foarte periculos ce am făcut, dar întrebarea este să o anulăm sau nu? Ei spun că totul va fi bine şi sper să aibă dreptate", a declarat britanicul în vârstă de 79 de ani pentru postul de televiziune BBC.

Iniţial, inspecţia pentru circuit a fost programată pentru 21 septembrie, însă acum a fost amânată pentru 11 octombrie, adică numai 11 zile înainte de primele antrenamente libere. Cu toate acestea, organizatorii susţin că nu există nicio problemă cu găzduirea cursei programate pentru 24 octombrie.

"Nu vom avea nicio problemă să găzduim cursa în 24 octombrie, întrucât aproape am terminat munca.

Ne vom grăbi să terminăm munca, iar oficialii FIA vor vedea un circuit complet când vor face inspecţia finală peste două săptămâni. Luăm declaraţiile lui Ecclestone ca un mesaj că trebuie să grăbim pregătirile pentru cursă", a declarat un purtător de cuvânt al organizatorilor citat de agenţia de presă AFP.

Posibila anulare a cursei din Coreea de Sud va avea un impact semnificativ asupra luptei pentru titlul mondial, în condiţiile în care 5 piloţi au şanse reale la trofeu cu numai patru etape înainte de final.

Via | Reuters | ESPNF1

Comentarii (9)

  • o alternativa
    Ma gandesc la declaratia lui Hamilton ca ar putea surmonta diferenta de puncte, acum daca s-ar anula MP al Coreei sansele lui scad dramatic. Oricum pentru spectacol poate ar trebui sa gasesca o alta locatie in locul celei din Coreea daca acolo nu se poate concura. Ar fi pacat sa nu mai vedem o cursa.
    8 3
  • :)) Eeeexact ce spuneam acum 5 min:
    "GHINIONUL lui Webber?! Fraaate, dar omul asta (si RBR in general) are noroc cu carul - ai citit articolul in care se crucea omul de la Bridgestone, ca n-a mai vazut asa noroc sa nu-i sara pneul in 25 de tururi? E clar, anul asta taurasii au si mult noroc pe langa performanta, evident!"
    Deci iata - inca un posibil "ghinion" ptr adversarii lui Lewis...
    Asta e, ii urez BAFTA anyway!
    Pacat insa de faptul ca o sa vedem cu o cursa mai putin...
    3 5
  • @marianescu
    Ghinionul sau norocul il mai face omul si cu mana lui. Nu putem spune ca Hamilton a fost lipsit de noroc anul asta doar ca nu a prea stiut cum sa profite de el. S-a cam repetat istoria din 2007 cand a pierdut titlul in China. Oricum eu tot sper sa mai ramana 4 etape pana la sfarsit si nu 3. In rest cum spui tu, bafta, miracol sau ce o fi, doar sa FIE !!!
    4 3
  • corect, adidor
    Ma refeream la situatia asta, ca ar avea ghinion daca ar mai fi 3 mari premii si nu 4. Tot asa spuneam si eu intr-un alt coment - au fost greselile lui. Si ce face omu' cu mana lui... ;o)
    3 2
  • nu va mai lamentati. Se va alerga in Coreea
    5 1
  • salut
    anuntam inca de ieri aceasta veste!!!!!
    3 0
  • Money money money
    BERNIE ESTI UN IDIOT !
    E responsabilitatea lui, a fos to decizie proasta sa includa marele premiu al Coreei de Sud cand inca nu era sigur ca isi pot onora obligatiile.

    Mai este posibilitatea ca aceste zvonuri sa fie doar publicity !
    Sa creasca rating-ul.
    Asta nu schimba idea principala.. BERNIE ESTE UN IDIOT care strica F1 datorita lacomiei.
    7 1
  • Daca o sa se anuleze aceasta cursa nu va fi din motivul nefinalizarii circuitului ci pentru a favoriza un pilot sau altul.
    1 1
  • @coanda
    De unde stii ca "Daca o sa se anuleze aceasta cursa nu va fi din motivul nefinalizarii circuitului ci pentru a favoriza un pilot sau altul" ? Acum ai venit din Coreea ? Ai lucrat in constructii la circuit ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru