Ecclestone ofera 10 milioane de dolari noilor echipe din F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.04.2009
Bernie Ecclestone va oferi cate 10 milioane de dolari drept stimul financiar noilor echipe care vor participa in sezonul 2010 al Formulei 1.

Formula One Management (FOM), organizatia condusa de Bernie Ecclestone care detine drepturile comerciale ale Formulei 1, a fost de acord sa sprijine financiar echipele care vor intra in Formula 1 anul viitor.

Masura este menita sa atraga inca trei echipe in Formula 1, dupa ce numarul alocat de FIA pentru 2010 a ajuns la 26 de monoposturi (13 echipe).

FOM va oferi noilor echipe numeroase avantaje financiare, cel mai important fiind plata anuala a sumei de 10 milioane de dolari. In plus, FOM va asigura din resurse proprii transportul a doua sasiuri si a 10.000 de kg de echipament pentru fiecare cursa. De asemenea, pentru Marile Premii desfasurate in afara Europei, FOM va oferi gratuit 20 de bilete de avion la clasa economica.

Echipele care doresc sa participe la editia 2010 a Formulei 1 se vor putea inscrie in perioada 22-29 mai, iar FIA va publica lista completa a echipelor acceptate pentru anul viitor pe 12 iunie. FIA va alege echipele in functie de capacitatea acestora de a-si construi singure monoposturile, precum si in functie de facilitatile si resursele financiare pe care le vor avea la dispozitie.

Echipele acceptate vor avea posibilitatea de a alege daca doresc sa utilizeze sau nu regula bugetului maxim anual de 40 de milioane de lire sterline, insa in mod aproape sigur toate echipele vor fi de acord cu aceasta propunere.

Pana in prezent, cel putin trei echipe si-au anuntat intentia de a fi prezente pe grila de start a Formulei 1 in sezonul 2010: USF1, Lola si Aston Martin.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • Abureala
    Eu nu cred ca cei de la Aston Martin vor intra in F1. Ford nu are bani de aruncat s-au fript cu Jaguarul si cred ca le-a ajuns.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru