Echipa Williams, suspendata din FOTA

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Williams a fost suspendata din FOTA (Asociatia Echipelor de Formula 1) dupa ce a depus actele pentru inscrierea in sezonul 2010, in ciuda faptului ca forul a decis sa intarzie o decizie in acest sens.

Intalnirea FOTA care a avut loc astazi s-a incheiat cu o decizie aparent surprinzatoare, insa logica avand in vedere ultime evenimente din Marele Circ. Echipa Williams a fost supsnedata temporar din aceasta asociatie dupa ce a luat decizia de a se inscrie in sezonul urmator din Formula 1, desi toate echipele hotarasera sa astepte pana la clairifcarea situatiei legate de regulamentul anului urmator.

"Decizia FOTA este una regretabila, insa e in acelasi explicabila si rezonabila. Cu toate acestea, suntem o echipa si o companie a carei singura afacere este Formula 1, astfel ca obligatiile pe care le avem fata de angajati si parteneri impun aceasta decizie ca fiind una justificata. Suntem obligati prin contracte sa concuram in Formula 1 pana in 2012", sustine Frank Williams, patronul echipei cu acelasi nume.

via | Setanta

Taguri: Williams

Comentarii (9)

  • Fan Williams
    Se pare ca aceasta FOTA este doar o adunatura in care se apara interesele celor de la Ferrari, in frunte cu macaronarul Montezemolo, care se vede pus in imposibilitatea de a castiga curse din cauza incompetentei echipei sale. Sper ca cei de la Williams sa fie destul de inteligenti incat sa nu mai revina in acest grup, al carui singur scop este profirul financiar si nu competitia sportiva.
    0 0
  • @dorru
    Sa vedem ce competitie sportiva o sa fie cand o sa ai numai echipe de GP2 sa concureze cu Williams , atunci o sa devina echipa mare si ei .... cat d enobil este frank , el nu se gandeste la bani , doar contractele il obliga sa fie in F1 pana in 2012 , contractele pe ce sunt ? pe cartofi ?
    0 0
  • Echipele din GP - un plus
    Nu cred ca venirea echipelor din GP 2 va duce la scaderea performantei in F1, ca drept exemplu: cei de la Brawn GP, dintr-o echipa aproape desfiintata au ajuns principalii favoriti la titlu. Si in plus, mai multe echipe in F1, cu siguranta va aduce mai mult spectacol in curse. In al doilea rand, aduce-ti-va aminte de Minardi, de la ei a plecat Alonso, echipele mici pot fi o rampa de lansare pt pilotii cu adevarat buni, iar locurile in F1 nu vor mai fi blocate de pensionari ca Barrichello sau Fisichella. Echipele mari, care au investit sume considerabile in aceasta competitie se tem de cei mici, care le pot da planurile peste cap si le pot lua primele locuri. Ferrari vor o competitie accesibila daor celor bogati, in care ei sa castige tot timpul. FIA face bine ca incearca sa schimbe lucurile
    0 0
  • @dorru
    Prietene matale confunzi marfa cu ambalajul.Brawn GP este beneficiarul masinii construite de Honda tot anul 2008 cand si neglijat competitia pentru acest proiect.Deci Brawn foloseste, masina,logistica,know-how-ul si oamenii Honda.
    Ori esti novice ori nu vrei sa vezi evidenta.
    0 0
  • Decizie logica din partea FOTA
    Dorru - Brawn GP are o masina la care au lucrat 2 echipe de ingineri tot anul 2008 - Honda si Super Aguri. Honda a bagat sume imense in aceasta masina asa ca nu poti compara nou venitii cu Brawn GP care are peste 700 de angajati.
    Pentru cei mai tineri - au fost sezoane in ani 80 si inceputul anilor 90 cand erau echipe nou intrate care se retrageau dupa cateva curse intrucat erau la ani lumina distanta de concurentii obisnuiti.
    Problema FOTA este ca un buget limitat nu poate fi urmarit de catre nimeni si toti vor incerca sa triseze. Diverse cheltuieli si angajati pot fi trecute pe alte firme, greu de controlat cu contracte false pentru a reduce costurile si cea mai mare pacaleala este ca toti se vor declara in bugetul maxim, timp de 5-10 curse o sa beneficieze de teste libere si pe urma pot declara ca au depasit bugetul.... ce mai face FIA atunci? incepe sa le taie din rpm si aripioare??
    0 0
  • @dorru
    ... da te aberezi grav baiete, stiai?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @dorru
    Da ma, lasa ca se retrage Ferrari, deh macaronarii trebuie sa faca o pauza ca sunt cam prosti... si iti uram distractie placuta urmarind cursele cu cele 3 noi echipe din F1: USF1, Williams si... aia cu nume ciudat. Astia de la Ferrari sunt niste prosti ca concureaza in F1, bine ca se retrag.

    Eu speram totusi ca bugetul sa fie de maxim 30 milioane ca sa vedem si Dacia in Formula 1, daca se poate cu un monopost echipat cu un motor de Logan diesel daca se poate. Si pe langa Dacia, asteptam si pe Oltcit si Lada in Formula 1 cu propriile echipe. La un buget cat mai mic, ca sa nu mai castige "macaronarii" aia de la Ferrari.

    Bine zis Dorru... cuvintele tale ne lumineaza in aceste zile intunecate... de o eclipsa totala de soare... probabil....
    0 0
  • @neogalaxy
    Punctul pe I , bine zis
    0 0
  • Echipa WILLIAMS suspendata de FOTA
    S-au c am grabit se se inscrie in sezonul urmator. Recunosc ca este o decizie cel putin ciudata din punctul meu de vedere. Dar asta nu schimba cu nimic datele problemei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru