Echipele independete, beneficiarele noilor reguli

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Christian Horner, seful echipei Red Bull, crede ca team-urile independente sunt cele mai avantajate de reducerea semnificativa a costurilor in F1.

FIA a stabilit un plan concret de masuri pentru reducerea costurilor in Formula 1 incepand din 2009, ceea ce va duce la o scadere drastica a bugetelor echipelor.

Printre cele mai avantajate de noua situatie se vor afla echipele independente, intrucat decalajul dintre sumele investite de acestea si constructori va scadea ca urmare a noului regulament.

"Pentru echipele independente precum Red Bull, regulile creeaza un nou teren de joaca", a declarat Horner pentru publicatia Autosport. "Cu restrictiile care vor urma, aproape toata lumea va avea aceleasi unelte la dispozitie. Avem oameni puternici si infrastructura este foarte buna. Dar ca echipa ne-constructoare, ducem lipsa de cercetarile si resursele echipelor constructorare. Cu noul regulament, asta devine irelevant".

Noul monopost Red Bull pentru sezonul 2009 va fi prezentat oficial la inceputul lunii februarie, mai tarziu decat celelalte echipe. Cu toate acestea, Horner sustine ca este multumit de progresele inregistrate de echipa in cadrul testelor din aceasta iarna.

"Avem un plan specific pe care trebuie sa il pacurgem. Suntem multumiti cu ceea ce am invatat. Ne-am concentrat pe evaluarea pneurilor si suntem multumiti de ceea ce am facut. Vettel s-a acomodat foarte repede la echipa. Bineinteles, a facut ceva teste pentru noi si la inceputul lui 2008 si in septembrie. Suntem foarte increzatori in programul nostru de teste din iarna si asteptam cu nerabdare noua masina", a mai precizat britanicul.

Taguri: Horner, Red Bull, cost

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru