Echipele, obligate să respecte recomandările Pirelli pentru pneuri

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.09.2011
Recomandările Pirelli privind setarea geometriei pneurilor vor deveni obligatorii după ce FIA a anunţat că orice echipă care nu le respecta va fi descalificată.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a pus piciorul în prag pentru a evita repetarea controverselor de la Spa-Francorchamps cu privire la setările adoptate de echipe pentru geometria pneurilor, cunoscute în limba engleză sub termenul de "camber".

Astfel, după ce Pirelli a anunţat că recomandă utilizarea unui unghi de 3.75 grade la Monza în loc de 4 grade, aşa cum s-a întâmplat la Spa-Francorchamps, FIA a decis să transforme recomandarea italienilor în regulă.

Potrivit postului britanic de televiziune BBC, orice echipă care utilizează un unghi mai mare decât cel recomandat de producătorul italian va fi acuzată de "construcţie periculoasă" a monopostului şi, prin urmare, monopostul respectiv va încălca regulamentul tehnic, iar efectul va fi descalificarea echipei respective din clasamentul cursei de la Monza.

De asemenea, există speculaţii că Pirelli a redus şi mai mult recomandările pentru setările geometrice ale pneurilor de la 3.75 grade la 3.25 grade sau chiar 3 grade.

Via | BBC Sport

Comentarii (1)

  • @
    ma gandesc ca si asta ar fi fost unul din secretele RedBull . Abia astept sa ii vad in cursa de duminica .
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru