Echipele primesc un set suplimentar de pneuri pentru a învăţa circuitul de la Austin

de Daniel Popescu
Marti, 13.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va furniza echipelor un set suplimentar de pneuri hard în antrenamentele de vineri de la Austin pentru ca piloţii să înveţe comportamentul acestora pe noul circuit american.

Ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Statelor Unite de la Austin reprezintă o necunoscută atât pentru piloţi şi echipe, cât şi pentru unicul furnizor de pneuri din Formula 1.

Acesta este motivul pentru care Pirelli a adecis să ofere echipelor un set suplimentar de pneuri hard pentru antrenamentele de vineri, scopul fiind acomodarea cu noul circuit american.

"Echipele vor dori să obţină cât mai multe date despre pneuri atât cu rezervorul plin, cât şi cu rezervorul gol, iar setul suplimentar de pneuri hard ar trebui să le permite să profite la maxim de timpul alocat. Din multe puncte de vedere, America va fi cea mai mare provocare pentru noi în acest an, dar suntem obişnuiţi să mergem în necunoscut: anul trecut, cele mai multe circuit din calendar erau complet noi pentru noi", a precizat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Urmareste Automarket
Pirelli a decis să furnizeze pentru această etapă pneuri medium şi hard, cele mai dure compoziţii din gama, întrucât anticipează ca pistă va fi una solicitantă pentru cauciucuri.

"Am ales compoziţiile medium şi hard deoarece credem că va fi un circuit foarte solicitant, pe baza probelor de asfalt şi a simulărilor pe care le-am obţinut", a adăugat el.

Austin este primul şi singurul circuit din calendarul sezonului 2012 despre care Pirelli nu are niciun fel de informaţii reale.

Chiar dacă în acest an a furnizat în premieră pneuri în Bahrain şi la Hockenheim, Pirelli efectuase deja mai multe sesiuni de teste în Bahrain şi avea date din GP3 pentru circuitul german.

Via Pirelli

Comentarii (2)

  • "...dar suntem obişnuiţi să mergem în necunoscut...",foarte corect fratilor,acolo ati si ajuns si ne ati luat si pe noi !Dar v ati facut pomana cu echipe care nici nu visau sa intre in primii 5,dar sa mai si castige curse sau mai rau,campionate !? Mai ramane sa i lege la ochi pe mecanici cand schimba pneurile,doar,doar va fi spectacol,interes si...castigatori surpriza!Nu asta e F1,nu asta e performanta suprema,sa ti reglezi performanta dupa niste cauciucuri?!Imi este tot mai dor de anii cand in F1 erau cei doi furnizori:"M" si "B"...pentru cine cunoaste ;) !
    7 2
  • Complet de acord cu laurentiu0250. Pneurile au un rol mult prea important anul acesta. De cate ori am vazut expresia " sa invatam sa folosim pneurile" dar niciodata "sa scoatem maxim din monopost". Nici nu au cum sa scoata maxim din monopost daca nu au cum si cand sa testeze dezvoltarile. Asta nu e F1 care a facut deliciul iubitorilor ani de-a randul.
    Puteti revedea cursa din Malayesia unde Perez era mai rapid decit toti ceilalti piloti pentru ca si-a pus pneuri medium si nu hard in ultima parte a cursei. Cum adica ? Din cauza diferentei dintre pneuri se pot castiga curse ? Da, asta e sezonul 2012. Nu imi place ce se intimpla! Si 2013 se anunta si mai rau, tot din pricina pneurilor.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru