Echipele vor testa noile pneuri Pirelli în 19 noiembrie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.10.2010
Echipele de Formula 1 vor testa pentru prima oară noile pneuri Pirelli la numai 5 zile după încheierea sezonului 2010.

Pirelli a demarat în această săptămână o nouă sesiune de teste pe circuitul de la Barcelona pentru noile pneuri pe care le va furniza în Formula 1 începând din sezonul următor.

Evaluarea pneurilor medium şi hard are loc cu ajutorul lui Pedro de la Rosa, care efectuează testele la volanul unui monopost Toyota TF109. Cu această ocazie, Pirelli a dezvăluit şi programul următoarelor sesiuni de teste, anunţând că echipele vor testa pentru prima oară noile pneuri în perioada 19-20 noiembrie, la numai 5 zile după cursa din Abu Dhabi.

"Vom mai avea o sesiune la Paul Ricard la începutul lunii noiembrie urmată de o altă sesiune în Abu Dhabi în zilele de vineri şi sâmbăta după cursă, după testul dedicat tinerilor piloţi (n.r - cu pneuri Bridgestone) din aceeaşi săptămână. Aceea va fi prima şansă a actualelor echipe din Formula 1 de a pune mâna pe pneurile Pirelli şi vor realiza acest lucru cu piloţii pe care îi vor selecta. De asemenea, încercăm să facem un alt test până la sfârşitul anului, în funcţie de timpul disponibil şi de programul nostru", a declarat un purtator de cuvant al Pirelli în cadrul unui interviu acordat site-ului GPUpdate.

De asemenea, Pirelli a confirmat că numele celor patru tipuri de pneuri slick disponibile pentru 2011 vor fi identice cu cele din acest an (supersoft, soft, medium şi hard), întrucât regulamentul tehnic nu a fost modificat în această privinţă.

În schimb, nu este exclus ca producătorul italian să schimbe modul de diferenţiere între cele două tipuri de componente pe care le va aduce la fiecare Mare Premiu, printre variantele avute în vedere fiind actuala dungă verde pe pneurile mai moi sau înlocuirea acesteia cu o dungă albastră sau cu puncte roz.

Via | GPUpdate

Taguri: Pirelli, pneuri, test

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru