F1: Alfa Romeo pune capăt parteneriatului cu Sauber la finalul lui 2023

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa Alfa Romeo a anunțat că va pune capăt parteneriatului tehnic cu Sauber la finalul sezonului viitor. Fosta echipă elvețiană este cea care a construit monoposturile mărcii italiene din 2019 până în prezent.

Alfa Romeo a revenit în Formula 1 ca sponsor oficial al echipei Sauber în 2018. Un an mai târziu, marca italiană a preluat drepturile de nume asupra echipei elvețiene și a fost rebotezată Alfa Romeo Racing. Acest lucru a marcat revenirea celebrei mărci sub forma unei echipe oficiale, pentru prima dată din 1985.

Cu toate acestea, compania Sauber a fost cea responsabilă pentru construirea monoposturilor de Formula 1 ale echipei, ele fiind concepute la uzina din Hinwil. Mai mult, prin prisma acestui lucru, Alfa Romeo concurează în Formula 1 sub steagul Elveției.

Acum, Alfa Romeo anunță că se va despărți de Sauber la finalul sezonului 2023. Parteneriatul dintre cele două companii a fost reînnoit anul trecut pe o durată de mai mulți ani, iar parteneriatul părea că va continua și după 2023 în urma rezultatelor obținute până acum în acest sezon.

"Întrucât redresarea economică și industrială a mărcii va fi atinsă în 2022, Alfa Romeo va evalua numeroasele oportunități aflate pe masă și va decide care va fi cea mai bună pentru a susține strategia pe termen lung și poziționarea mărcii", se arată comunicatul oficial.

Nu se știe dacă Alfa Romeo va rămâne în Formula 1 și după 2023.

În prezent, echipa cu licență elvețiană se află pe locul 6 în clasamentul constructorilor, cu un total de 51 de puncte înaintea Marelui Premiu al Belgiei.

via Formula 1, Alfa Romeo

Comentarii (1)

  • AR Curat A
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru