F1 Champ: Perez va fi punctat în locul lui De la Rosa în Canada

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.06.2011
Pedro de la Rosa îl va înlocui pe Sergio Perez în restul etapei din Canada, însă pilotul mexican devenit indisponibil va primi puncte în locul spaniolului în concursul F1 Champ.

Sauber a anunţat la numai câteva minute după începerea celei de-a două sesiuni de antrenamente libere din Marele Premiu al Canadei că Sergio Perez nu va mai putea concura pentru echipă în acest weekend.

Mexicanul s-a simţit rău în prima sesiune de antrenamente în urma accidentului suferit cu două săptămâni în urmă la Monaco, iar Sauber a decis să-l înlocuiască preventiv cu pilotul de rezervă Pedro de la Rosa pentru tot restul etapei.

În mod obişnuit, o astfel de situaţie determină efectuarea schimbării respective şi în grupele valorice ale concursul F1 Champ, conform articolului 6.9 din Regulament: "În cazul în care o echipă anunţă că un pilot va participa în antrenamentele, calificările şi cursa unui Mare Premiu în locul unuia dintre piloţii titulari, pilotul respectiv va fi introdus în concursul F1 Champ în ultima grupă valorică în locul pilotului pe care îl înlocuieşte şi va primi puncte pentru rezultatele sale".

Totuşi, ca urmare a faptului că Sauber a făcut anunţul înlocuirii lui Sergio Perez cu Pedro de la Rosa după începerea celei de-a două sesiuni de antrenamente, organizatorii concursului nu au posibilitatea de a efectua schimbarea în grupele valorice, întrucât acest lucru ar genera invalidarea tuturor selecţiilor efectuate de utilizatori în grupa/grupele respective.

Din acest motiv, în concursul F1 Champ, punctele aferente rezultatelor obţinute pe circuit de Pedro de la Rosa îi vor fi acordate lui Sergio Perez în Antrenamente Libere 2, Antrenamente Libere 3, Calificări şi Cursă.

Comentarii (2)

  • salutare
    confuzie in titlu!Nu de la Rosa,puncteaza in locul lui Perez?
    2 1
  • @mad79
    In F1 Champ va puncta tot Perez, nu de la Rosa. Titlul este confuz pentru ca pe circuit lucrurile vor sta invers, dar in rest este corect.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru