F1: Daniel Ricciardo, în locul lui Nyck de Vries la AlphaTauri, pentru restul sezonului

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo se întoarce la volanul unui monopost de Formula 1. Australianul va concura pentru AlphaTauri, în locul lui Nyck de Vries pentru tot restul sezonului.

Olandezul Nyck de Vries a venit la începutul acestui sezon în Formula 1. Fost campion în Formula 2, de Vries a pilotat și anul trecut un monopost de F1, în Marele Premiu al Italiei, pentru Williams și a punctat.

Așadar, toată lumea avea așteptări destul de mari. Dar, de Vries nu a confirmat și în 10 etape nu a reușit să puncteze nici măcar o dată. În tot acest timp, coechipierul său, Yuki Tsunoda, a încasat 2 puncte.

În consecință, AlphaTauri a anunțat că se desparte de Nyck de Vries, iar locul său va fi luat, cu efect imediat, de către Daniel Ricciardo. Așadar, australianul se întoarce la volanul unui monopost de F1 și va fi pe grilă în Marele Premiu al Ungariei.

Ricciardo va fi pilot AlphaTauri pentru restul sezonului competițional.

via Formula 1

Comentarii (4)

  • Echipa are probleme și nu cred că Rici le poate rezolva. Asta știu și ei dar au nevoie de banii pe care-i aduce „australiano-mauro-italianul”. Rici e un pic din fiecare și are calitățile tuturor, dar fără mașină nu poate face minuni. A fost la multe echipe a arătat ce poate și ce nu poate.
    6 6
  • Nu e corect fata de tânărul Nick,pt că nu poți face nimic când ai mașină slabă și ar fost normal să-l lase măcar un sezon.Rici era mult sub coechipierul său la McLaren și l-au ținut X sezoane,înainte să rămână fără volan...Nu cred deci că va face nimic și aici se vede clar valoare managementului și umanitatea unui producător austriac de băuturi toxice,pana la urmă.Bani și iar bani...dar automobilismul unde mai este ?Adevăratele echipe sunt cele cu tradiție care sunt și producători auto:Ferrari,Alpine,Mercedes...Au fost în F1 și giganți precum Toyota sau VW(cică ar vrea sa intre cu Audi) sau sportive cu pretenții(BMW,Honda).Nu au făcut nimic...Ce sport e asta unde vine un producător de sosete,angajează tot de pe piata, și cumpara cel mai bun motor al momentului ?(când era Renault cel mai bun V10 parca,nu comentau și când a apărut Mercedes pe val cu noile reguli și nu au avut acces la el ,erau foc și pară;s-au refugiat la Honda)
    Unde mai e frumusețea sportului când monoposturile sunt obligate să fie aproape identice(vezi formula electrica) ?Vb de diversitate dar cu regulile lor fac doar uniformizare,comunism...Devine din ce in ce mai puțin interesant.Bani ,bani și atâta...Nici un pic de suflet,de emoție...Nu mai zic de judecăți cu măsuri diferite și reguli tampite.Unul îl scoate din cursa pe altul și ia doar 5 sec penalizare dar rămâne cu punctele culese.Și va vaitați că or sa ne ia locul IA-ul.Nu e așa ,noi suntem deja altceva...ceva mai urat și,ne excludem singuri din viața adevărată !
    11 12
  • @Cris F1 nu este sport pentru amatori, deci da „banii fac legea” dar nu asta-i răul cel mare. Piloții au contracte, știu cei așteaptă. Număr limitat de mașini, performanță diferită, salarii diferite. Aplicarea diferențiată a regulamentului este mai rea decât banii deși tot despre bani e vorba. Echipele Honda, Toyota, BMW au ratat din cauza piloților. Au ales greșit piloții, probabil și inginerii specialiști. Aveau bani dar mai trebuie și personal de calitate. Ce părere ai despre echipele Ferrari după plecarea lui Schumacher? Îmbâcsite de „cârtite” și „oameni cu relații” chiar și acum. Așa au fost și echipele despre care scrii cu piloți cu nume dar fără valoare de campion. Știu că unii au crezut în Montoya, Ralf Schumacher Kubica și alții, impetuoși vitejiști dar le lipsea constanța și inteligența. Acum or să se suoere pe mine dar nu din cauza mea n-au fost campioni.
    1 3
  • Ionut A.
    Debris?! Who? What?!
    Cine stie gluma, ;)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru