F1: Oscar Piastri va pilota pentru McLaren în 2023. Australianul îl va înlocui pe Daniel Ricciardo

de Tiberiu Safta
Sambata, 03.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat oficial înlocuitorul lui Daniel Ricciardo pentru sezonul 2023. Este vorba despre Oscar Piastri, care a semnat un contract cu echipa britanică pe mai mulți ani și va pilota alături de Lando Norris din 2023.

Odată cu sfârșitul pauzei de vară, McLaren a anunțat că Daniel Ricciardo va părăsi echipa la finalul acestui sezon, din cauza rezultatelor dezamăgitoare ale acestuia. Acum, în weekend-ul Marelui Premiu al Olandei, echipa britanică a anunțat că Oscar Piastri îi va lua locul australianului începând din sezonul viitor.

Oscar Piastri, în vârstă de 21 de ani, a semnat un contract cu echipa de la Woking pe doi ani, până la finalul lui 2024. Tânărul pilot australian îl va avea coechipier pe Lando Norris, care va rămâne la echipă până la sfârșitul lui 2025.

„Sunt extrem de încântat să debutez în Formula 1 cu o echipă atât de prestigioasă precum McLaren și sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea oferită”, a declarat Piastri.

Andreas Seidl, șeful echipei McLaren, a declarat: „Întreaga echipă este încântată să-l primească pe Oscar la McLaren pentru sezonul 2023. El are o carieră impresionantă până în acest moment și suntem convinși că, împreună cu Lando [Norris], el ne va ajuta să facem încă un pas înainte spre ambițiile noastre”.

Într-adevăr, Oscar Piastri a avut o carieră de juniori impresionantă.

În 2019 a câștigat titlul în Formula Renault Eurocup. A urmat un sezon de Formula 3 alături de Prema în 2020, unde a câștigat titlul, pentru ca apoi acesta să câștige campionatul și în Formula 2 în 2021. În ciuda succeselor înregistrate, Piastri nu a reușit să-și găsească un loc la o echipă de Formula 1 în acest sezon.

Pilotul australian s-a aflat în centrul unei controverse neobișnuite în timpul pauzei de vară. Până acum, Oscar Piastri a făcut parte din academia Alpine. La o zi după ce Fernando Alonso a anunțat că pleacă la Aston Martin în 2023, Alpine l-a anunțat pe Piastri drept înlocuitorul spaniolului.

Însă, la doar câteva ore de la anunțul oficial, Piastri a precizat că nu a semnat niciun contract și că nu va pilota pentru echipa franceză în 2023. În același timp, australianul ar fi bătut palma cu McLaren în secret. Astfel, a început o dispută legală între cele două echipe.

Disputa a fost înaintată Consiliului de Recunoaștere a Contractelor, care a decis în favoarea echipei britanice.

Mai mult, se pare că Piastri ar fi semnat acel contract în 4 iulie, imediat după Marele Premiu al Marii Britanii.

via Formula 1, McLaren

Comentarii (4)

  • hahaha
    Si se pare cala Alpine merge Gasley in locul lui Alonso:)
    6 2
  • Marius
    @hahaha.Cine-i Gasley?
    2 5
  • @Marius
    Gasly. Weekendul trecut am fost in Belgia dar n-am reusit sa invat franceza:)
    6 2
  • Hi hi hi
    Stai jos ai 4 mai belgianule.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru