Ferrari critica noile circuite din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 27.12.2008
Luca di Montezemolo a lansat un atac la adresa noilor circuite din Marele Circ si face apel ca F1 sa-si indrepte atentia spre locatiile in care se pot efectua multe depasiri.

Presedintele Ferrari crede ca aparitia Marelui Premiu al statului Singapore in calendar este inoportuna si spune ca se acorda o atentie mult prea mare locatiilor exotice in detrimentul circuitelor traditionale.

"Este prea mult sa avem doua sau trei curse de tip Monte Carlo. Data viitoare punem tine o cursa in interiorul Colosseumului sau poate la Vatican. Astea nu sunt curse", a declarat italianul.

"Nu cred ca avem nevoie de mai multe yacht-uri si zgarie-nori. Cred ca avem nevoie de mai multe circuite unde este posibil sa depasesti, unde publicul se bucura de competitie, nu un loc unde un accident al lui Nelson Piquet Jr iti poate distruge intreaga cursa. Una dintre problemele cu care se confrunta F1 este ca trebuie sa imbunatatim competitia, pentru ca spectacolul sa nu fie doar atunci cand ploua sau cand intra safety car-ul."

Desi a admis ca F1 are nevoie constant de schimbarea regulilor, Montezemolo spune ca cele mai importante reglementari ar trebui sa se refere la depasiri.

"Daca ne uitam la ultimii 10 ani, constatam ca am schimbat de multe ori regulamentele tehnice si sportive.

Uneori este important sa schimbam, chiar daca doar pentru a incepe din nou competitia de la zero. Dar este ca si cum i-ai cere unui fotbalist sa joace pe ploaie cu pantofii de antrenament, asa ca aluneca tot timpul. Este artificial".

"Cred ca avem nevoie de reguli tehnice care sa imbunatateasca posbilitatile de depasire. Avem nevoie de circuite noi, cu oportunitati bune de depasire. Circuite adevarate, nu turistice. Monte Carlo are macar istorie. Dar sa avem doua sau trei curse de gen Monte Carlo este prea mult."

Noul regulametul tehnic pentru sezonul 2009 promite sa sprijine intentiile lui Montezemolo prin sporirea sanselor unui pilot de a se apropia de cel din fata sa. Astfel, cel putin teoretic, sansele de depasire in sezonul urmator ar trebui sa creasca comparativ cu sezonul recent incheiat. 

Comentarii (6)

  • HAHAHA
    Formula 1 a ajuns o gluma....in 2008 nu stiu daca am vazut vreo cursa in totalitate, fata de anii trecuti, in care mergeam la Hungaroring sa fiu cat mai aproape de competitie.
    0 0
  • Anonymous
    asa e!
    Intr-adevar asa e, pe asa circuite daca s-a gresit din calificari, doar cu mult noroc se mai poate reveni...
    0 0
  • reddogradumtl
    f1 = $$$
    bine ca au scos cursa din Montreal si au intodus tot felul de curse aiurea gen singapore si prin desert
    0 0
  • FERRARI CRITICA NOILE CIRCUITE FORMULA1
    Daca Ferrari critica noile circuite de Formula 1 celelalte echipe cum ar fi WILLIAMS, McLAREN, HONDA RACING, ING RENAULT sau BMW Sauber nu vor fi asa de reticente si critice la noile circuite de Formula 1 incepand cu sezonul 2009.
    0 0
  • stefan
    e adevarat ce spune saracu' om...cursa din singapore a fost o panarama de cursa...pacat de cea din montreal...era ceva special...daca se continua asa se duce de rapa si f1
    0 0
  • sunshine64sm
    Demul nu mai este spectacol la cursele de Formula 1
    Acuma Ferarri dacă se vede ameninţat că şi concurenţa face maşini bune, s-or apucat de comentat ca o găina beată. Ce, nu-s în stare să mai facă maşini, sau ce ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru