FIA analizează posibilitatea de a permite celor de la Honda să dezvolte motorul în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat că este în căutarea unei soluţii prin care Honda ar putea primi permisiunea de a dezvolta motorul în timpul sezonului, la fel ca ceilalţi constructori din competiţie.

Întâlnirea a decurs bine şi discutăm problemele care au apărut. Întâlnirea a fost constructivă.

Purtator de cuvant FIA
Reprezentanţii Honda s-au întâlnit luni cu oficialii Federaţiei Internaţionale de Automobilism pentru a discuta despre noul regulament pentru motoare aplicat în sezonul 2015.

FIA a decis că Ferrari, Renault şi Mercedes pot dezvolta motoarele inclusiv pe parcursul sezonului, întrucât regulamentul nu prevede o data exactă pentru omologarea acestora, însă Honda nu se bucură de acelaşi avantaj din cauza faptului că nu a concurat în Formula 1 anul trecut.

Potrivit unui purtător de cuvânt al FIA, discuţiile cu Honda au fost constructive, iar pe baza acestora forul mondial urmează să ia o decizie în această privinţă. "Întâlnirea a decurs bine şi discutăm problemele care au apărut. Întâlnirea a fost constructivă", a precizat un purtător de cuvânt pentru postul de televiziune BBC.

Honda este nemulţumită de faptul că regulamentul nu se aplică cu aceeaşi măsură pentru toţi constructori.

Forţaţi să respecte în acest an regulamentul aplicat celorlalţi constructori în 2014, când dezvoltarea motoarelor nu a fost permisă în timpul sezonului, japonezii afirmă că sunt nevoiţi să folosească doar patru motoare pentru un pilot, la fel ca rivalii, deşi anul trecut numărul acestora a fost de cinci.

Potrivit unor surse neoficiale, o soluţie este ca Honda să fie nevoită să omologheze motorul în 28 februarie, dar în acelaşi timp să primească acordul de a-l îmbunătăţi pe parcursul sezonului, la fel ca ceilalţi trei constructori.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • E , o sa le permita la citi bani baga si fac presiuni mari , gasesc ei o chichita in regulament
    18 2
  • Marlanii fac gura acum ca s-a intors jucaria impotriva lor. Au amanat intrarea cu un an ca sa aiba timp sa vada ce fac ceilalti producatori si sa scoata din prima ceva ca lumea (+ ca mclaren cu siguranta le-a furnizat informatii despre motorul mercedes) si acum le-a dat cu virgula planul si fac galagie.
    14 26
  • Daca Honda primeste Ok-ul, e vai de Mercedes. Mclaren cu un motor bine integrat in sasiu sunt mortali. Au capacitatea cea mai mare de a imbunatati monopostul pe parcursul sezonului...dupa RBR. Dar acum ca a plecat Newey de la RBR si a venit Promodou la ei vor fi in top.
    11 5
  • Cristi
    Cred ca acum isi revine cu moralul Mclaren_Mircea :D
    7 1
  • @Cristi

    Asa e, daca Honda va putea dezvolta vom fi la bataie cu Red Bull si Williams. Nu mentionez Ferrari pentru ca ei vor reveni in lupta pentru campionat in ultimile 4-5 curse, asa cum a declarat Marchione. Dar vor fi periculosi in ultimele 2 curse. Atunci vor bate totul, vor lupta pt titlu, vor lupta pentru victorii. Am emotii cu 10 luni inainte ca baietii astia de la Ferrari vor fi puternici rau pe final. Imi tremura deja pijamalele.
    10 6
  • @Radu

    Marlani sunteti voi. Nu stiti sa jucati decat la limita regulamentului si jocuri de culise. Tot timpul trebe echipa aia infecta si rosie sa vina ea cu o interpretare proprie, sa isi gaseasca o portita de scapare sa nu se faca de ras. Vai doamne acum 2 ani urlati ca F1 este prea pro-aerodinamica ca voi vreti o F1 de motor si mecanica, ati fost de acord cu V6 pentru ca aerodinamic ramaneati pasta pana in 2100, si surpriza cand s-au introdus noile motoare si s-a simplificat aerodinamica, ati intrat intr-un rahat si mai mare :))))))))))))))))
    Monstrul Mercedes e mai mare si mai hapsan decat monstrul Newey. Asa ca acuma apasati disperati pe toate butoanele :)))
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru