FIA anunţă vineri dacă acceptă o nouă echipă pe grila de start în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.09.2010
Consiliul Mondial al FIA va anunţa vineri numele celei de-a 13-a echipe din Formula 1 pentru 2011, însă este posibil ca locul să rămână vacant.

Consiliul Mondial al FIA se va reuni vineri în localitatea Como din Italia în cadrul unei noi şedinţe în care va analiza regulamentul Formulei 1.

În plus, forul mondial ar trebui să anunţe şi numele celei de-a 13-a echipe din competiţie, care ar trebui să debuteze în Formula 1 în sezonul următor.

Singurele echipe creditate cu şanse sunt Durango (care a iniţiat un parteneriat cu Jacques Villeneuve), Epsilon Euskadi şi Stefan GP, însă presa internaţională susţine că FIA a decis să lase locul vacant, întrucât nu a fost mulţumită de garanţiile prezentate de cele trei team-uri. Printr-o astfel de decizie, FIA ar încerca să evite situaţia neplăcută din acest an, când USF1 s-a retras din competiţie înainte de startul sezonului din cauza gravelor probleme de natura financiară.

Într-o astfel de situaţie, este posibil ca Hispania Racing şi Epsilon Euskadi să fuzioneze. Hispania Racing are locul asigurat pe grila de start, însă nu are resurse financiare, în timp ce Epsilon Euskadi dispune de resurse tehnologice de înalt nivel, însă nu a reuşit să strângă fondurile necesare pentru un sezon în Formula 1.

Anterior, Epsilon Euskadi a negat intenţia de a fuziona cu Hispania, însă lucrurile s-ar putea schimba în cazul în care echipa spaniola nu câştiga locul sperat pe grila de start.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru