FIA aprobă cererea lui Andretti de a intra în Formula 1 alături de Cadillac

de Silvian Irimia
Miercuri, 04.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După multe discuții care nu au dus nicăieri, Michael Andretti a primit acceptul din partea FIA pentru ca echipa sa să intre în Formula 1. Totuși, mai are un obstacol de trecut.

Ambițiile lui Michael Andretti de a crea o echipă ce participă în Formula 1 sunt cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Federația Internațională de Automobilism (FIA) a constatat că echipa sa îndeplinește toate criteriile necesare pentru a se alătura competiției. Acum, oficialii din Formula 1 trebuie să decidă dacă doresc să aibă și echipa cu numărul 11 pe grila de start.

„Ne exprimăm aprecierea pentru procesul riguros, transparent și complet de evaluare al FIA și suntem extrem de entuziasmați să avem ocazia de a concura într-un campionat atât de istoric și prestigios", a declarat Andretti Global într-un comunicat de presă.

Între timp, cei de la conducerea F1 au declarat simplu că au luat la cunoștință decizia celor de la FIA și că acum vor efectua propriile evaluări ale cererii Andretti Global. Echipa lui Michael Andretti (fiul campionului mondial F1 din 1978, Mario Andretti) intenționează să facă echipă cu Cadillac, care vor fi responsabili de motoare.

Michael Andretti încearcă de ceva timp să aducă o echipă de curse în F1 și în 2021 a încercat să cumpere o echipă existentă, ceea ce a dus la intrarea lui Audi în competiție în 2026.

Andretti a fost una dintre cele cinci organizații care au aplicat procesul de cerere a echipei FIA, lansat de noul său președinte, Mohammed Ben Sulayem. Andretti Global este singura echipă a cărei cerere a fost un succes.

Cu toate astea, acest lucru nu îi garantează un loc în campionat. Oferta trebuie acum examinată de oficialii F1. În același timp, echipele existente nu sunt dornice să permită altora să li se alăture. Mulți sunt reticenți în a lăsa o altă echipă să intre în sport și să reducă suma de bani pe care o câștigă, mai ales acum când popularitatea și valoarea sportului au crescut exponențial.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru