FIA: "Bugetul maxim putea impiedica retragerea BMW"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
FIA nu este surprinsa de decizia BMW de a se retrage din Formula 1 si considera ca acest lucru putea fi evitat daca echipele acceptau implementarea unui buget maxim anual.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a reactionat prompt la anuntul oficial al celor de la BMW legat de retragerea din Formula 1.

Forul mondial spune ca nu este surprins de decizia germanilor, intrucat criza economica forteaza constructorii sa reduce cheltuielile din sporturile cu motor.

Pe de alta parte, FIA considera ca plecarea BMW din Marele Circ putea fi evitata daca echipele aprobau implementarea unui buget maxim anual de 40 de milioane de lire sterline.

"FIA regreta anuntul BMW referitor la retragerea din Formula 1, dar nu este surprinsa de acest lucru. [...] De aceea, FIA a pregatit regulamente pentru a reduce semnificativ costurile. Masurile erau necesare pentru usura presiunea constructorilor dupa retragerea Honda, dar si pentru a permite intrarea unor noi echipe. Daca anumiti sefi de echipa nu s-ar fi imotrivit acestor regulamente, retragerea BMW si alte asemenea anunturi pe viitor ar fi putut fi evitate", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

Cu toate acestea, forul modial si-a exprimat speranta ca noul regulament care urmeaza sa fie semnat de echipe in urmatoarele zile va aduce stabilitate pentru constructori.

"Ca rezultat al campaniei sustinute de FIA pentru reducerea costurilor, noi masuri sunt in curs de a fi aprobate, ceea ce ar trebui sa faciliteze intrarea noilor echipe si sa permita celor actuale sa participe cu bugete mult mai reduse.

Nu este un secret ca aceste masuri nu sunt la fel de drastice ca cele dorite de FIA, dar un compromis a fost necesar in interesul armoniei sportului. Speram ca acest lucru sa fie suficient pentru a preveni alte retrageri si pentru a oferi o fundatie solida pentru Formula 1".

FIA a anuntat recent ca noul Acord Concorde urmeaza sa fie semnat pana la finalul acestei saptamani, odata ce echipe le vor ajunge la un acord in privinta masurilor pentru reducerea costurilor.

Via | FIA

Taguri: BMW, FIA, retragere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru