FIA decide săptămâna viitoare dacă anulează cursa din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.02.2011
Jean Todt va decide săptămâna viitoare dacă anulează sau nu Marele Premiu al statului Bahrain din cauza violentelor de stradă din această ţară.

Şansele ca Marele Premiu al statului Bahrain, prima cursă a sezonului 2011 al Formulei 1, să fie anulat împreună cu ultima sesiune de teste de la începutul lunii martie au crescut exponenţial joi dimineaţă, după ce protestele din această tară au degenerat în violente.

Poliţia a intervenit în forţă pentru a pune capăt demonstraţiilor din capitala Manama, iar cel puţin patru oameni au fost ucişi în timpul violentelor. Conflictul a condus la amânarea cu 24 de ore a antrenamentelor din competiţia GP2 Asia, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi pe circuitul Sakhir.

FIA ezită deocamdată să ia o decizie finală în privinţa desfăşurării cursei din Bahrain, însă preşedintele Jean Todt a promis că va lua o hotărâre la începutul săptămânii viitoare, în funcţie de modul în care se va desfăşura cursa de GP2 din acest weekend.

"Întotdeauna încerc să nu reacţionez la ştirile de ultima oră. În primul rând trebuie să verificăm care este realitatea, să reacţionăm fără emoţii şi să facem fată problemei.

Au existat ceva mişcări în Bahrain, dar înţeleg că lucrurile se îmbunătăţesc şi trebuie să aşteptăm. Pasul următor este cursa de GP2 din acest weekend. Evident, esenţa FIA este siguranţa, dar în acest moment nu există motive de îngrijorare", a declarat francezul miercuri, înainte de a afla ultimele dezvoltări ale conflictului din Bahrain.

Chiar dacă antrenamentele de GP2 au fost amânate cu 24 de ore, echipele au fost nevoite să rămână la circuit, întrucât deplasarea la hoteluri nu este sigură din cauza protestanţilor.

Echipele din Formula 1 trebuie să ajungă pe circuitul din Sakhir în perioada 3-6 martie pentru ultima sesiune de teste din această iarnă şi ar trebui să rămână în Bahrain până la finalul cursei inaugurale a sezonului programată în weekendul 11-13 martie.

Via | Reuters | Autosport

Comentarii (2)

  • FIA decide săptămâna viitoare
    Pe strazile din Bahrain sunt blindate...
    6 0
  • o bila alba pentru anularea ei (cea mai plictisitoare cursa) si una neagra pentru ca vom avea doar 19 mari premii
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru