FIA: "Evacuările tuturor echipelor sunt regulamentare"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.03.2012
FIA a anunţat că toate cele 12 echipe de pe grila de start respectă noul regulament pentru sistemele de evacuare.

Una dintre cele mai drastice modificări de regulament pentru sezonul 2012 a fost legată de sistemul de evacuare, întrucât echipele nu mai pot elimina gazele de eşapament prin eleronul spate.

Principalul efect a fost o reducere dramatică a nivelului forţei de apăsare aerodinamică, însă echipele de top au încercat diverse soluţii pentru a recupera cel puţin parţial această pierdere.

În ultimele două zile din testele de la Barcelona, campioana mondială Red Bull Racing a introdus un update major pentru sistemul de evacuare, iar presa internaţională a speculat că mai multe echipe rivale vor solicita un punct de vedere în privinţa legalităţii acestuia. Reacţia FIA a venit joi seară în paddock-ul circuitul de la Melbourne, acolo unde directorul de curse Charlie Whiting a anunţat că toate echipele de pe grila de start respectă regulamentul în vigoare.

"Toate sistemele pe care le-am văzut până acum respectă noul regulament, aşa că poziţia noastră este simplă: nu suntem în măsură să spunem ce influenţă aerodinamica are fiecare sistem în parte.

Obiectivul noului regulament a fost să ne asigurăm că nu trebuie să facem asta. Nu avem nicio idee care este influenţa aerodinamica a vreunul sistem de evacuare, iar în acest moment nici nu ne interesează asta. Atât timp cât (n.r - sistemele de evacuare) respectă regulamentul, suntem fericiţi. Şi din câte am văzut până acum, toate echipele respectă regulamentul", a declarat britanicul.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru