FIA, impotriva testelor din timpul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.02.2009
Max Mosley sustine ca FIA va respinge eventuala propunere a FOTA referitoare la efecuarea unor sesiuni de teste pe parcursului sezonului 2009.

In cadrul planului de masuri menit sa reduca substantial costurile in Formula 1, FIA si FOTA au stabilit de comun acord interzicerea testelor din timpul sezonului 2009.

Desi a fost adoptata in unanimitate de echipe, sefii team-urilor au inceput sa isi schimbe opinia dupa problemele generate de dezvoltarea noului sistem KERS.

Noua tehnologie are nevoie de mai multe teste pentru a deveni fiabila si eficienta, ceea ce a determinat echipele sa se gandeasca la posibilitatea de a efectua trei sesiuni de teste si dupa debutul noului sezon competitional. Propunerea nu a fost inca oficializata, insa pentru a fi adoptata aceasta trebuie acceptata de toate echipele.

In plus, hotararea trebuie ratificata si de FIA, iar Max Mosley, presedintele forului mondial, a dezvaluit ca nu este de acord cu sugestia sefilor de echipa. "Probabil ca nu vom fi de acord. Dar este evident ca trebuie sa ascultam propunerile venite din partea FOTA", a explicat Mosley la Londra.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru