FIA propune un buget maxim anual in F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.01.2009
Max Mosley sustine introducerea unui buget maxim anual in Formula 1 cifrat la 40-50 de milioane de euro pentru fiecare echipa.

Desi echipele au luat deja mai multe masuri drastice pentru reducerea costurilor in Formula 1, FIA preseaza introducerea unui buget maxim anual de 40-50 de milioane de euro.

"Am reamintit echipelor ca asta rezolva toate problemele imediat", a declarat Mosley pentru publicatia germana Auto Motor und Sport. "Pana acum, Ferrari s-a opus cel mai mult, dar se pare ca au inceput sa inteleaga si ei".

FIA si Ferrari au initiat chiar doua studii referitoare la eficacitatea implementarii unui buget maxim in Formula 1. Rezultatele au fost, asa cum se poate anticipa, contradictorii. Studiul realizat de FIA confirma ca bugetul maxim poate fi controlat cu strictete, pe cand studiul Ferrari afirma exact contrariul.

Ideea unui buget maxim in F1 nu este deloc noua, ea fiind discutata de mai multe ori pe parcursul sezonului 2008. La un moment dat, s-a propus amanarea acesteia pentru sezonul 2010, insa criza financiara a determinat FIA sa revina asupra deciziei.

Interesant este insa ca diferenta dintre bugetul maxim discutat anterior si cel propus acum de FIA este foarte mare.

In luna mai a anului trecut FIA propunea un buget de 175 de milioane de euro pe an in 2009 si 110 milioane de euro in 2011, insa aceste costuri sunt consdierate acum exorbitante in contextul crizei finaciare.

Taguri: FIA, Ferrari, buget, cost, limita

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru