FIA va controla diferenta dintre pneurile Bridgestone

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.01.2009
Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, spune ca forul mondial va avea grija ca diferenta dintre cele doua seturi de pneuri disponibile la fiecare cursa sa nu fie prea mare.

Regulamentul pneurilor pentru sezonul 2009 a ramas neschimbat, astfel ca pilotii vor avea obligatia de a utiliza pe parcursul curselor ambele tipuri de componente puse la dispozitie de furnizorul Bridgestone.

Testele din aceasta iarna au trezit suspiciuni in sanul echipelor ca producatorul japonez incearca sa mareasca artificial diferenta dintre pneuri, ceea ce ar duce la diferente foarte mari in privinta performantelor pe pista, in functie de pneurile utilizate.

Totusi, prin vocea directorului de curse Charlie Whiting, FIA a asigurat echipele ca va controla diferentele dintre pneuri, chiar daca oficialul a admis ca acestea reprezinta o parte importanta a spectacolului. "Ceea ce se intampla in testele din iarna probabil ca nu este un indicator pentru ce se va intampla in conditii de vreme mai calda in primele patru curse", a declarat Whiting. "Trebuie sa analizam aceasta problema, pentru ca in mod sigur nu dorim o diferenta prea mare intre cele doua tipuri de pneuri disponibile la fiecare cursa".

"Acestea fiind zise, ar fi in beneficiul tuturor sa exista o anumita diferenta. Am vrut sa avem o diferenta mai mare intre ele. Uneori, in 2008, aceasta diferenta a fost de una sau doua zecimi de secunda. Ne-am gandit ca ar fi bine daca diferenta ar fi mai mare. Inginerii de la Bridgestone lucreaza la asta".

Pe de alta parte, Whiting considera ca diferenta ideala dintre cele doua tipuri de pneuri disponibile la fiecare cursa este de 0.5 secunde. "Opinia mea personala este ca (n.r - diferenta optima dintre pneuri) este de o jumatate de secunda. Unoeri, in 2008, diferenta dintre cele doua tipuri de pneuri a fost neglijabila. Pe bune, nu s-au putut vedea diferente intre ele", a mai precizat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru