FIA vrea sa introduca un deflector standard din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.04.2009
FIA intentioneaza sa standardizeze deflectoarele utilizate de echipe pentru sezonul 2010, pentru a evita repetarea scandalului din acest an.

Publicatia germana Auto Motor und Sport sustine ca Federatia Internationala de Automobilism vrea sa previna noi scandaluri tehnice intre echipe prin implementarea unui deflector standard pentru anul viitor.

Informatiile nu au fost confirmate oficial, insa Ross Brawn, seful echipei Brawn GP, a sugerat ca FIA planuieste sa lanseze o astfel de propunere si solicita forului mondial sa definitiveze ideea pana cel tarziu la finalul lunii viitoare.

Solicitarea lui Brawn vine ca urmare a noului regulament sportiv pentru 2010, care prevede interzicerea realimentarilor cu combustibil in timpul curselor. Principala consecinta este legata de necesitatea de a construi rezervoare de combustibil mai mari, ceea ce va determina inevitabil o schimbare radicala a infatisarii monoposturilor, motiv pentru care echipele sunt nevoite sa inceapa rapid pregatirile pentru noile versiuni.

"Sper ca Mosley isi va anunta planurile suficient de repede. Cel tarziu in luna mai trebuie sa incepem munca la masinuile pentru 2010, pentru ca interzicerea realimentarilor cu combustibil va avea efect asupra conceptului monoposturilor.

Noua regula cere rezervoare uriase", a declarat Brawn citat de Auto Motor und Sport.

In plus, FIA va dezvalui astazi detaliile implementarii unui buget maxim in Formula 1 incepand din sezonul urmator, limita urmand insa sa fie mai mare decat cea de 30 milioane de lire sterline stabilita initial.

Via | Auto Motor und Sport

Taguri: Brawn, FIA, deflector

Comentarii (4)

  • daniel.popescu
    link-ul spre articolul original nu functioneaza. se poate remedia ?
    0 0
  • daniel.popescu
    stirea nu exista in publicatia mentionata! [http://www.auto-motor-und-sport.de/sport-formel-1-606199.html - pentru verificare] de aceea nu merge link-ul ?
    0 0
  • si
    si sa fie produs de Brown ca doar ei stiu mai bine cum se face. Toate motoarele sa fie Cosworth, Electronica deja este Mc Laren, volanul sa fie Williams, Aripile Ferrari, Botul Toyota si capota motoarelor Renault. Sa vezi ca curse interesante vom avea
    0 0
  • maxx si bernie
    martalogii astia 2 au ucis efectiv spiritul f1 in ultimii ani.au inceput cu pneurile unice.acum vor motoare unice,kers-uri unice,deflectoare si aerodinamici unice,bugete maxime unice si foarte posibil sasiuri unice si piloti unici.de ce sa mai cheltuie echipele bani cu pilotii?il cloneaza pe schumy si or sa aiba mai multe avantaje deodata.economisesc bani si lumea o sa vada 20 de schumy pe pista in acelasi timp,etc,etc.poate asa se satura lumea de el.si bineinteles maxx si bernie care sunt ca 2 suflete pereche trebuie sa devina o singura entitate.entitatea ecclemaxxima.si cosmarul va continua. urmeaza cat de curand moto gp-ul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru