Force India crede că poate învinge McLaren în lupta pentru locul cinci

de Daniel Popescu
Marti, 17.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India rămâne încrezătoare în şansele de a reveni pe locul cinci în clasamentul constructorilor, ocupat în prezent de McLaren.

Esential 5 puncte este diferenta dintre McLaren si Force India
Force India este una dintre echipele care a profitat cel mai mult de debutul modest de sezon al celor de la McLaren, ocupând locul cinci în clasamentul constructorilor până la Marele Premiu al Belgiei.

Revenirea la structura pneurilor de anul trecut a reprezentat însă punctul nevralgic al echipei, care a obţinut doar două puncte în ultimele patru curse. McLaren a profitat de acest lucru şi a urcat pe locul cinci, însă are un avans de numai cinci puncte în faţa indienilor.

Tocmai din acest motiv, Vijay Mallya, coproprietarul echipei cu sediul la Silverstone, consideră că Force India are şanse reale să revină pe poziţia a cincea.

Va fi o luptă strânsă, dar vestea bună este că McLaren nu este prea mult în faţă. Au câştigat un singur punct la Monza, aşa că în mod sigur pot fi ajunşi.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
"Va fi o luptă strânsă, dar vestea bună este că McLaren nu este prea mult în faţă.
Au câştigat un singur punct la Monza, aşa că în mod sigur pot fi ajunşi. Trebuie să obţinem performanţe mai bune, asta este foarte clar. Muncim din greu pentru a găsi performanţă, dar în acelaşi timp am spus foarte clar că nu vom compromite programul de anul viitor. Întotdeauna trebuie să echilibrăm situaţia, dar ştim ce avem de făcut"
, a declarat el.

La rândul său, Adrian Sutil este optimist în privinţa şanselor echipei de a lupta cu McLaren, însă avertizează că Toro Rosso şi Sauber pot reprezenta un pericol spre finalul anului, chiar dacă acestea sunt la 30 şi, respectiv, 44 de puncte în spate.

"Trebuie să ne calificăm bine pentru a ne oferi singuri cea mai bună şansă de a câştiga puncte. Încă suntem aproape de McLaren în campionat şi trebuie să ne asigurăm că păstrăm un avans sănătos în faţa ccelor de la Toro Rosso şi Sauber. Singapore poate genera surprize uneori şi întotdeauna există riscul unei ploi, aşa că trebuie să fim pregătiţi să reacţionăm rapid şi să profităm de orice oportunitate", a precizat germanul.

Via SkySports

Comentarii (2)

  • Ma doare sufletul sa vad unde a ajuns McLaren datorita imbecilitati lui Martin Withmarsh. Oare cat il mai suporta sefii McLaren pe acest tembel?
    A ajuns o echipa de super top sa se lupte cu Force India pt locul...5.
    Cu Withmarsh la echipa sunt toate sansele sa o ia pe urmele celor de la Williams.
    Trist. Foarte trist.
    6 0
  • @mikahakkinen, eu in calitate de fan Ferrari as spune ca nu cunosc motivele pentru care Martin Withmarsh sa fie acuzat pentru aceste slabe rezultate ale echipei McLaren, tu fiind fan al acestei achipe probabil ca te-ai interesat mai mult despre aceasta echipa si cunosti multe lucruri pe care eu nu le stiu. Dar din punctul meu de vedere as spune ca cea mai mare vina o are regulamentul din ultimii ani ce-a determinat echipele de top (Ferrari si McLaren as spune ca sunt echipele nr-ul 1 in acest sport) sa ajunga la o parformanta scazuta asemanatoare echipelor din coada clasamentului. Noi, fanii acestui sport, nu facem in prezent mai nimic decat sa ne aducem aminte de acei ani in care singurele reglementari erau luate in vederea sigurantei pilotului in schimb totul era permis iar echipele aduceau inovatii de tot felul pentru a ajunge cat mai la extremis. Azi, acest regulament nu mai permite acest lucru si as spune ca performanta in Formula 1 scade de la an la an...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru