Formula 1, afectată de un scandal de mită

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.01.2011
Bancherul Gerhard Gribkowsky este acuzat că a primit o mită de 50 de milioane de dolari pentru ca banca Bayerische Landesbank să vândă un pachet de acţiuni deţinut în Formula 1 la un preţ sub valoarea sa reală.

Procuratura germană a anunţat miercuri că l-a arestat pe bancherul Gerhard Gribkowsky (foto) sub acuzaţia de mită şi evaziune fiscală.

Gribkowsky a fost preşedintele companiei SLEC care a deţinut până în 2006 drepturile de comercializare ale Formulei 1 şi ofiţerul de risc al băncii germane de stat Bayerische Landesbank, care a deţinut de asemenea un pachet important de acţiuni în Formula 1.

Gribkowsky este acuzat că, în anul 2006, a evaluat pachetul de acţiuni deţinut de banca germană în Formula 1 la un preţ sub valoarea sa reală, pentru ca fondul de investiţii CVC Capital Partners să poată intra în posesia acestuia pentru un preţ cât mai mic. În schimbul serviciilor sale, Gribkowsky a primit 50 de milioane de dolari prin intermediul a doua contracte de consultanţă, bani pe care i-a depus la o fundaţie din Austria. Întrucât nu a declarat această sumă autorităţilor din Germania, el este acuzat şi de evaziune fiscală, întrucât s-a sustras de la plata taxelor către stat.

Chiar dacă procurorii germani au dovezi privind înţelegerea dintre Gribkowsky şi CVC Capital Partners, fondul de investii american susţine că nu l-a plătit niciodată pe bancherul german pentru a evalua la un preţ mai mic acţiunile respective.

"CVC poate confirma că nu ştie nimic despre aceste acuzaţii şi nici despre circumstanţele din jurul lor, întrucât nu a avut niciun contact cu autorităţile sau cu domnul Gribkowsky privind această problemă. În plus, CVC confirmă că nu ştie nimic şi nu este implicată în nicio plată pentru domnul Gribkowsky sau pentru orice altă persoană apropiată lui în legătură cu achiziţionarea Formulei 1 de către CVC", precizează CVC Capital Partners într-un comunicat de presă.

Via | Bloomberg | Joe Saward

Comentarii (5)

  • coruptia
    coruptia e peste tot in lume ! :(
    7 2
  • salut
    nu se mai satura astia!!!!!!!!!!!
    3 4
  • @eu
    dar la ei ii prinde
    la noi nu
    8 1
  • @schumy1969
    "dar la ei ii prinde" cred ca este "dar la ei ii prind".
    3 3
  • "no name" ai dreptate, altceva?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru