Formula 1 amână listarea pe bursa din Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.06.2012
Formula 1 a decis să amâne listarea pe bursa din Singapore în urma scăderilor de pe pieţele de capital şi a eşecului înregistrat de reţeaua de socializare Facebook.

CVC Capital Partners, acţionarul majoritar al Formulei 1, intenţiona să listeze competiţia pe bursa din Singapore în luna iunie a acestui an, însă a renunţat la aceste planuri în urma evoluţiilor negative de pe pieţele de capital.

În plus, decizia a fost influenţată şi de eşecul tranzacţionării reţelei de socializare Facebook, după ce valoarea unei acţiuni a scăzut puternic de la 38 USD la mai puţin de 30 USD în numai câteva zile de la lansarea pe piaţa americană Nasdaq.

Presa internaţională speculează că listarea la bursa ar putea fi chiar anulată, însă Bernie Ecclestone insistă că este vorba doar despre o amânare. "Parcurgem toţi paşii normali. Ne pregătim pentru ca toate aceste lucruri să fie făcute şi apoi, când vom dori să ne listăm, ne listăm. Se va întâmpla în acest an, am spus că o vom face în acest an", a declarat britanicul în vârstă de 81 de ani pentru agenţia de presă Reuters.

CVC Capital Partners mai deţine în prezent 42% din acţiunile Formulei 1, după ce în urmă cu câteva zile a vândut un pachet de 21% din acţiuni unui consorţiu de trei investori, însă rămâne în continuare cel mai important acţionar.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • Au ajuns sa compare F1 cu feisbuc. Unde esti Tu, Tepes, Doamne?!!
    3 0
  • rasta fan
    bursa
    ce cifra de afaceri are moshu si ce dezvolta zdrenghea ala de la facebook?
    De aia se compara feisu cu shushu,la ce cifra de afaceri genereaza Facebook cei de la
    F1 inca nu poate decat visa,si lasa l pe tepes,ca doarme si eclestonu mai are nitel si l ajunge din darat!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru