Formula 1 anunță un nou scenariu pentru sezonul 2020: start în vară și între 15-18 curse

de Daniel Popescu
Marti, 24.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 speră să poată începe noul sezon în cursul acestei veri și să aibă intre 15-18 curse, cu o prelungire semnificativă a finalului programat inițial pentru luna noiembrie.

După anularea sau amânarea primelor opt curse, noul sezon de Formula 1 ar trebui să înceapă în 14 iunie cu Marele Premiu al Canadei.

Cu toate acestea, există argumente în favoarea amânării cursei de la Montreal, dar și a etapei programate la sfârșitul lunii iunie în Franța.

În acest context, Chase Carey, președintele Formulei 1, și-a exprimat speranța că noul sezon ar putea începe în cursul verii și estimează că noul calendar va fi compus din 15 până la 18 curse.

"Recunoaștem că există un potențial semnificativ pentru amânări suplimentare în actualul calendar, dar cu toate acestea noi și partenerii noștri ne așteptam ca sezonul să înceapă la un moment dat în această vară, cu un calendar revizuit de 15-18 curse", a precizat Carey.

În plus, calendarul va avea schimbări majore comparativ cu cel stabilit la sfârșitul anului trecut, iar Carey estimează că o versiune preliminară a acestuia ar putea apărea în aproximativ o lună.

"În prezent nu putem oferi un calendar mai specific din cauza situației, dar ne așteptam să avem o imagine mai clară asupra situației din fiecare țară gazdă în următoarea lună", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • Costel
    si eu,din postura de fan ferrari si sebastian vettel deopotriva, is dispus la compromis in aceste timpuri tulburi pentru F1, accept chiar si clasari in top 5 ale africanului in fiecare gp numai sa-nceapa odata sezonul fiindca rau cu rau dar mai rau fara rau
    8 9
  • Nu va mai faceti iluzii, daca incepe sezonul in august, inseamna va avem noroc - oricum campionatul e compromis...
    11 5
  • Da...Costele, africanul o sa iasa locurile 4-5 doar cand va porni de pe ultimul loc.
    In rest, daca vom avea doar 15-18 curse, Mercedes castiga campionatele dupa 9 curse, deja dupa cursa nr 7, Ferrari se vor pregati de urmatorul sezon ca sa aiba timp ca deh, timp mai scurt;.
    Trist pentru mine dar adevarat totodata.
    Dar chiar asa, cu rele, fara rele, ne lipseste f1.
    5 1
  • Cele patru curse erau trei, Brazilia si Abu Dhabi. De la anu'.
    8 1
  • Costel
    Lixandru ,

    nu-s de acord cu ce-oi spus , prea multe certitudini in posesia ta in conditiile date , eu is ferm convins de faptul ca dubiul privind titlurile in 2020 ii la cote la care nu s-o aflat in ultimele sezoane dar numa' cu o singura conditie: ca ferrari sa-i puna la dispozitie lui sebastian vettel un monopost suficient de decent din perspectiva fiabilitatii pentru a evita momentele stanjenitoare inca din calificari in macar doua randuri anul trecut si care-or contribuit masiv la izbanda mercedes, asta ca sa nu mai amintesc de abandonul lui sebastian din cursa rusa intr-un moment cand ferrari se afla in control deplin al gp-ului
    5 3
  • Sa nu va pierdeti motivatia.

    https://www.youtube.com/watch?v=o4Cqoxjry_A
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru