Formula 1 anunță un campionat virtual bazat pe jocul F1 2019 pentru cursele amânate: F1 Esports Virtual Grand Prix începe duminică cu etapa din Bahrain

de Daniel Popescu
Vineri, 20.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mulți piloți de Formula 1 vor participa la un campionat virtual pentru cursele amânate în acest an. Cursele vor avea loc prin intermediul jocului F1 2019 și se vor desfășura în aceeași zi în care ar fi trebuit să aibă loc cursele reale.

Formula 1 a anunțat o soluție de avarie pentru a menține interesul fanilor pentru cea mai importantă competiție din lumea sporturilor cu motor chiar și în timpul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Mai mulți piloți vor participa la un campionat virtual bazat pe jocul F1 2019 pentru PC, la care se vor adăuga și piloți de rezervă ai echipelor sau câțiva dintre cei mai buni jucători de Esports.

Campionatul a primit numele oficial F1 Esports Virtual Grand Prix, iar calendarul va fi compus din toate cursele amânate din sezonul real al competiției.

Prima etapă va avea loc duminică, 22 martie, cu începere de la ora 22:00 (ora României), atunci când piloții vor concura pe circuitul din Bahrain. Competiția va avea o sesiune de calificări, iar cursa se va desfășura pe o distanță de 50% din cea a cursei reale, adică pe parcursul a 28 tururi.

Cursa va fi transmisă în direct pe conturile de Youtube,Twitch și Facebook deținute de Formula 1.

Întrucât abilitățile jucătorilor vor varia foarte mult, performanțele monoposturilor vor fi egale, iar setările vor fi de asemenea standard.

Pentru moment, sezonul F1 Esports Virtual Grand Prix este format din 5 curse: Bahrain (22 martie), Vietnam (5 aprilie), China (19 aprilie), Olanda (3 mai), Spania (10 mai) și Monaco (24 mai).

Etapa din Vietnam va avea însă loc pe un alt circuit, întrucât acesta nu este disponibil în jocul F1 2019.

În weekend-urile în care nu sunt curse, fanii Formulei 1 vor avea ocazia să se întreacă head-to-head cu piloți reali de Formula 1, însă detaliile despre aceste evenimente vor fi anunțate ulterior.

Via Formula1

Comentarii (19)

  • Ce stiti, biletele Platinium includ si gustari cu icre de morun?

    Multumesc
    9 3
  • GrosJan
    Marketing pentru amaratul ala de joc ce nu este nici macar simulator. Sunt mai multi piloti din F1 in iRacing, puteau folosi iRacing.
    5 2
  • Deci sambata avem calificari ...
    9 1
  • https://www.racefans.net/2020/03/20/the-show-must-go-online-f1s-virtual-bahrain-grand-prix-puts-entertainment-first/
    8 0
  • Aha, deci pentru pilotii din F1 care nu participa vor exista inlocuitori, tot piloti de curse reale, din alte formule.
    Normal. Daca bagau simraceri le rupeau fundul pilotilor reali in joaca virtuala (deh specializarea). Se strica toata socoteala.
    Prevad o victorie McLaren prin Lando Norris.
    3 2
  • Marius
    Si tot nu avem calendarul F1 pe 2020.

    PS:E greu cu atatea amanari,anulari etc.
    4 0
  • Eu v-am spus ca in 2020 F1 va fi in spatiu virtual.
    1 0
  • Vad ca e si Jimmi Broadbent pe grila. E un simracer destul de cunoscut. As paria pe el. Oricum cam lipsesc pilotii din F1 de pe grila.
    1 0
  • E si Latifi pe acolo, s-ar putea sa castige el.
    1 0
  • Prima cursa va fi la Abu Dhabi si punctajul final al campionatului mondial va fi stabilit la sfarsitul cursei ...
    4 1
  • GrosJan
    4 si 5 pentru Broadbent si Lando insa au plecat din spate (nu au participat la calificari).
    Nu prea au luat cursa in serios si au fost cam multe coliziuni.
    4 0
  • A fost o gluma de cursa. Doar 14 ture pe un neSimulator cu damage dezactivat. O cursa de copii incepatori in simracing. Desi erau piloti buni acolo. Organizarea a fost praf.
    2 0
  • Simracerii sunt mai buni:

    https://www.youtube.com/watch?v=8yZNf8faO6k
    1 0
  • E mai interesant ce joaca acum. Spa, Formula 3, iRacing (deci simulator). Sunt multi piloti reali in cursa. Max conduce cursa. E si Lando, sunt si piloti din alte formule. Montoya tocmai a avut un accident si e OUT. Nu ca in F1 Codemasters, o dadeau in gard si reveneau.
    2 0
  • O mare porcarie chestia asta. Cine hotaraste ce motor crapa sau cum e vremea ?!
    4 1
  • Din cate stiu, in iRacing ai doar pista uscata. Dar sunt alte simulatoare care au si vreme dinamica. Cat despre motor, simulatorul hotaraste in functie de cum pilotezi, cum setezi si "sanatatea" ramasa in motor dupa practice si calificari. Nu e mare branza sa bagi asa ceva in software. Mult mai important e ca masina sa raspunda ca una reala pentru acelasi input de la pilot iar aici pilotii reali s-au declarat foarte multumiti.
    Ca fapt divers, chestiunile de care se plang necunoscatorii cand vine vorba de simulatoare sunt niste chestiuni triviale pentru programatorul de simulator. Ganditi-va ca acum se fac simulari despre cum evolueaza vremea/clima reala daramite aia din simulatorul de curse care poate sa fie bine mersi si random ca tot nu-ti dai seama.
    0 0
  • Herbert parca spunea ca atunci cand pilotezi (atentie, pilotezi) in simulator trebuie sa ai grija de fix aceleasi lucruri ca atunci cand pilotezi o masina de curse reala. Unde franezi, CUM franezi, cum controlezi subvirarea si supravirarea. A spus ca toate chestiunile legate de pilotaj erau acolo, in simulator.
    Invers, pilotii care au inceput cu simulatorul au putut face cu brio trecerea la masina reala. Daca primesti pe mana o masina reala de curse, ghici ce, va trebui sa dovedesti intai skill pe masina aia din simulator. Timpul trece fratilor, adaptati-va.
    0 0
  • GrosJan
    Pai simulatorul fix asta iti ofera: experienta de pilotaj, adica, sa faci exact miscarile pe care le-ai face si intr-o masina reala iar masina virtuala raspunde cum ar raspunde cea reala. Sau aproape. Oricum, daca poti invata sa pilotezi o masina virtuala, poti invata sa pilotezi si una reala. Sa pilotezi, nu sa conduci, e diferenta.

    Ca nu te faci praf cand intri in gard, ca nu ti-e frica, ca nu te uzi cand ploua nu tin si nu au de ce sa tina de simulare. Simularea se refera la fizica masinii, la input/output, asta iti reda pilotajul. Restul sunt chestiuni margiale, adeseori puerile.
    1 0
  • GrosJan
    Btw, am vazut si eu cursa. A castigat Max, chiar lejer.
    Nu este o coincidenta ca baietii astia care se dau si in simulator sunt astazi mai buni decat ceilalti in F1: Max, Leclerc, Norris. Au mai mult antrenament.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru