Formula 1: Marele Premiu de la Soci, anulat temporar de către FIA

de Gabriel Nica, Foto: Formula 1
Sambata, 26.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii de la FIA au decis, la sfârșitul săptămânii, anularea Marelui Premiu de la Soci, din Rusia, în urma declanșării războiului din Ucraina. Decizia nu pare, însă, definitivă.

Declanșarea invaziei rusești în Ucraina a avut consecințe dramatice pe toate planurile. Lumea sporturilor de orice fel nu a fost ocolită și, după ce mai mulți piloți de Formula 1 au anunțat că nu ar vrea să concureze în Rusia, oficialii FIA au decis să ia și o măsură oficială.

Astfel, vineri, organizația a anunțat că „este imposibil ca Marele Premiu al Rusiei să aibă loc în actualele circumstanţe”, o exprimare ce lasă loc de multe interpretări. Practic, cursa ce trebuia să aibă loc pe 23 Septembrie este suspendată în acest moment dar formularea vagă oferită în anunțul oficial al FIA poate insinua faptul că, dacă războiul din Ucraina se termină până atunci sau dacă apar alte modificări importante în situația dintre cele două state, lucrurile ar putea reveni la normal.

Măsura a fost primită cu un optimism rezervat de majoritatea fanilor sportului cu motor. Aceasta vine după ce Germanul Sebastian Vettel a fost primul care a anunțat că nu va concura la Soci.

Cvadruplul campion mondial a fost susținut și de actualul deținător al titlului, Max Verstappen, care s-a declarat în favoarea anulării cursei din Rusia.

În același timp, măsuri similare au fost aplicate și în alte sporturi. UEFA, de exemplu, a anunțat mutarea finalei Champions League, ce trebuia să aibă loc la Sankt Petersburg pe 28 mai. Conform ultimelor decizii, aceasta va avea loc la Paris anul acesta.

Via: Formula 1

Comentarii (2)

  • Costel
    ....imortalitatea mercantilismului
    0 1
  • Costel
    FIA transforma, prin decizii lesne de inteles, Marele Circ intr-un Circ urias....

    iata, dupa *intamplarea* de a-l indeparta gratuit pe Michael Masi numai din cauza unor nazuri ale celor din Brackley, apare rapid si *coincidenta*, o alta hotarare care compromite iremediabil noua conducere:

    FIA puts restrictions on Russian competitors but stops short barring drivers
    (racefans)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru