Formula 1 vrea să ajungă la 24 de curse pe sezon: unele etape din calendar vor avea loc alternativ

de Daniel Popescu
Luni, 23.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 intenționează să ajungă la câte 24 de curse pe sezon, cu unele etape care să aibă loc alternativ o dată la doi-trei ani. Decizia se bazează pe interesul major pentru găzduirea de curse de Formula 1.

Formula 1 a anunțat un calendar cu un număr record de 23 de curse pentru sezonul 2021, în ciuda faptului că echipele sunt nemulțumite ca o astfel de extindere pune presiune suplimentară pe angajați.

Chase Carey, CEO-ul Formulei 1, susține însă ca planul pe termen mediu este ca un sezon să aibă 24 de curse, iar unele curse vor avea loc alternativ o dată la câțiva ani.

"Multe dintre circuitele unde am concurat în acest an și-au exprimat interesul pentru noi curse, iar alte țări arata de asemenea un interes mai puternic ca niciodată. Ne așteptam să facem tranziția la un calendar cu 24 de curse în următorii ani și probabil că vom alterna câteva curse pentru a putea include noi parteneri", a declarat el.

Un număr mai mare de curse generează venituri mai mari pentru Formula 1 de la organizatori și posturile de televiziune.

În privința sezonului 2021, Carey susține că unele curse vor putea avea loc cu spectatori și că, în astfel de situații, va fi redeschis și celebrul Paddock Club, unde sunt invitate numeroase personalități ale țării gazda și ale Formulei 1.

"Pentru 2021 plănuim evenimente cu fani care să ofere experiențe apropiate de normal.

De asemenea, vrem să aducem înapoi Paddock Club, pentru care avem planuri mari și ne așteptam să contribuie semnificativ la creșterea pe termen lung", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (6)

  • The Dot
    Era de asteptat ca americanii sa mareasca numarul de curse. Pana la urma la ei, totul se rezuma la bani.
    Nu ma supara numarul ridicat de curse, ba din contra, dar as fi preferat sa nu fie prin tari dubioase ca Arabia Saudita.
    Off topic
    Barrichello a declarat pentru o publicatie braziliana ca Hamilton e mai bun decat Schumacher. :)

    https://www.planetf1.com/news/rubens-barrichello-lewis-hamilton-michael-schumacher/
    8 3
  • Neutru
    Cum a măsurat valoarea a doi piloți din perioade diferite? A fost coleg și cu Hamilton? Poate are dreptate dar lipsește modul în care poți evalua doi oameni. Cred că a vrut și el să se bage în seamă că a fost pilot de F1. Hamilton a câștigat campionate cu mașinile și setările făcute de alții. Alonso și Schumacher. În materie de mecanică este 0! De ce zici că Arabia Saudită este dubioasă?
    8 6
  • The Dot
    Nu stiu cum a masurat-o, eu doar am adus vorba pentru ca ma amuza discutia asta vizavi de care dintre ei e mai bun. Dar ma gandesc ca Barrichello are o idee mai buna despre F1 decat sa zicem Ronnie O'Sullivan.
    4 4
  • Nu i-a trecut nici după atâția ani dezamăgirile și invidia față de german. Deoarece nu știe ce zice sau zice dar o ia pe arătură influențat de sentimente i-aș băga suzeta-n gură să tacă.
    8 7
  • Vă mulțumesc pentru reformulare și neștergerea mesajului care, recunosc, conținea un termen urât. Îndatorat îmi cer iertare!
    3 2
  • Sa puna si 30 de curse pe an. Oricum se uita din ce in ce mai putini oameni. Eu ma mai uit uneori doar la starturi. Chiar daca as vrea sa ma uit, n-as putea pentru ca adorm dupa primele 3 tururi...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru