Formula 1 vrea să revină în Africa: "Negociem contracte cu Maroc și Africa de Sud"

de Daniel Popescu
Vineri, 17.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 este în negocieri pentru o revenire surprinzătoare pe continentul Africa prin intermediul unei curse pe circuitul de la Marrakesh din Maroc sau în Africa de Sud, pe circuitul de la Kyalami.

Calendarul Formulei 1 are potențialul de a se schimba radical în următorii ani, pe măsură ce noii proprietari ai competiției de la Liberty Media intenționează să extindă acoperarea globală.

După ce au ajuns la un acord cu Vietnam pentru sezonul 2020, Liberty Media și-a stabilit ca obiectiv să readucă Formula 1 în Africa. În prezent, discuțiile se poartă pentru găzduirea unei curse pe circuitul de la  Marrakesh din Maroc sau pe circuitul de la Kyalami din Africa de Sud.

"Concurăm pe cinci continente, iar ultimul continent locuibil pe care nu concurăm este Africa. Am avut discuții foarte productive pentru a aduce un Mare Premiu în Africa de Sud și, într-o măsură mai mică, în Maroc. Este foarte important pentru noi, este o piață în care vrem să concurăm", a explicat Sean Bratches, directorul comercial al Formulei 1.

În plus, țări africane precum Rwanda și Nigeria și-au exprimat interesul să găzduiască festivaluri de Formula 1 dedicate fanilor.

Maroc a găzduit o singură cursa de Formula 1, în sezonul 1958 la Casablanca, în timp ce Africa de Sud a fost prezentă în calendar intre 1967-1993.

În paralel, Formula 1 este pe punctul de a pierde din calendar o serie de curse tradiționale. Presa internațională speculează deja că Marele Premiu al Spaniei va fi abandonat după ce circuitul de la Zandvoort și-a asigurat revenirea în calendar din 2020.

În plus, circuitele din Mexic, Germania și Marea Britanie au contracte care expiră la sfârșitul acestui sezon, iar negocierile pentru prelungirea acestora sunt mai degrabă în impas din cauza taxelor ridicate percepute de Liberty Media.

Via Autosport, Reuters

Comentarii (5)

  • Ar fi frumos să revină Kyalami , deși actuala versiune a circuitului nu mai este cea originală . Poate că pe lângă Zandvoort si Paul Ricard , vor mai reveni si alte circuite de tradiție cum ar fi Estoril de exemplu.
    7 0
  • Estoril prima victorie pt marele Senna,ar fi frumos Portugalia fiind si o tara turistica
    6 0
  • Pe cand in Romania ?!
    5 0
  • daniel
    De cand cu noul proprietar F1 devine mai mult o vaca de muls bani, un show.
    Prea putin spectacol real pe circuit.
    3 0
  • Din ce am auzit se doreste ca Portugalia sa revina in F1, dar nu cu circuitul Estoril, ci cu circuitul de la Algarve (Portimao).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru