Formula 1: Zhou Guanyu rămâne la Alfa Romeo și în sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Marti, 27.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zhou Guanyu, pilotul chinez de Formula 1, va rămâne la echipa Alfa Romeo și în sezonul 2023. Pilotul care a debutat în acest sezon a impresionat prin performanțele sale și va face echipă în continuare cu finlandezul Valtteri Bottas la echipa elvețiană.

Zhou Guanyu și-a prelungit, oficial, contractul cu echipa Alfa Romeo în Formula 1 pentru sezonul 2023. Pilotul chinez în vârstă de 23 de ani a impresionat cu performanțele sale remarcabile pentru un debutant. Până în acest moment, Zhou a reușit să adune doar 6 puncte, însă el s-a confruntat cu probleme de fiabilitate care nu i-au permis să-și arate potențialul adevărat.

Cu toate acestea, Alfa Romeo a fost mulțumit de modul lui de lucru și de maturitatea pe care o are la această vârstă. Pilotul chinez va face echipă în continuare cu Valtteri Bottas. Pilotul finlandez are un contract pe mai multe sezoane.

"Sunt fericit și recunoscător echipei Alfa Romeo pentru oportunitatea de a face parte din echipă pentru încă un sezon", a declarat Zhou. "Faptul că am ajuns în Formula 1 este un vis devenit realitate, iar senzația de a concura pentru prima dată într-o cursă de Formula 1 va rămâne cu mine toată viața: echipa m-a susținut foarte mult, m-a primit cu căldură încă din prima zi și m-a ajutat să mă adaptez celei mai complexe categorii din motorsport."

"Vreau să obțin mai mult în acest sport cu echipa, iar efortul pe care l-am depus împreună de la începutul sezonului este doar primul pas către locul unde vrem să ne aflăm în sezonul următor.

Încă mai sunt multe de învățat și de dezvoltat, dar am încredere în munca noastră. Aștept cu nerăbdare următorul capitol al poveștii noastre", a mai adăugat pilotul chinez.

Anunțul vine în săptămâna în care Formula 1 se întoarce în Singapore după o pauză de 2 ani. Cursa este programată duminică, în 2 octombrie și va putea fi urmărită în direct de la ora 15, ora României.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru