Fostul manager al lui Schumacher atacă piloţii de azi: "Sunt nişte smiorcăiţi"

de Mircea Meșter
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Omul care i-a reprezentat interesele lui Michael Schumacher în perioada de glorie a germanului consideră că Formula 1 de astăzi a decăzut din cauza şefilor sportului şi din cauza atitudinii greşite a piloţilor. "Nu mai există caractere puternice", spune Willi Weber.

În Formula 1 nu mai există caractere puternice, precum cele ale lui Ayrton Senna, Jacques Villeneuve şi Michael Schumacher.

Willi Weber
Ex-managerul lui Michael Schumacher
Willi Weber, managerul lui Michael Schumacher pe perioada în care germanul domina autoritar Formula 1, susţine într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild că principalele probleme ale declinului Formulei 1 în ultimii ani sunt legate de modul în care este condus acest sport şi de caracterul piloţilor.

"Sunt multe motive pentru declinul de astăzi al Formulei 1. În primul rând, peştele de la cap se-mpute. Bernie Ecclestone este mult prea bătrân pentru a îmbrăţişa noile media, în timp ce preşedintele FIA, Jean Todt, nu are puterea necesară pentru a se impune. Aceşti doi oameni se gândesc exclusiv la propriile interese", spune Weber, care după retragerea lui Michael Schumacher şi până în 2011 i-a condus interesele lui Niko Hulkenberg.

În ceea ce priveşte piloţii de astăzi, Weber consideră că problema e legată de modul în care aceştia se comportă.

Germanul atinge chiar şi episodul recent în care Nico Rosberg şi-a întrebat echipa în repetate rânduri la Hungaroring de ce nu este lăsat în faţă de coechipierul său, Lewis Hamilton, într-un moment în care cei doi erau în luptă directă pentru poziţia din cursă. "Cine vrea să-i audă pe smiorcăiţii ăştia cum se plâng de orice prin transmisiunile radio? Nu mai există caractere puternice, precum cele ale lui Ayrton Senna, Jacques Villeneuve şi Michael Schumacher. Ei nu se plângeau, pur şi simplu răspundeau pe pistă", consideră Willi Weber.

Comentarii (13)

  • ahahahah. Trebuia sa zica si de Alonso si Vettel ca amandoi se smiorcaiau la Silverstone. Dar e un titlu in joc si fara un pilot de calibrul lui Senna sau Schumacher acolo, se va duce la unul din smiorcaiti
    21 17
  • Bine ca l-a pus pe J. Villeneuve langa Schumacher si Senna.
    21 5
  • bigfoss
    Se smiorcaiau destul si inainte, numai ca nu exista acest "team radio" pe care sa il afle toata lumea ca acum! Tot respectul pentru un Senna sau un Schumacher insa nici pe vremea aia nu se putea vorbi de caractere! Ce caracter avea Senna sau Schumacher cand literalmente isi scoteau adversarii afara de pe pista! De fair play nici nu se pomenea atunci!! Sa ne mai lase Willi!
    15 22
  • Florin
    Un pilot de F1 nu primeste titluri dupa caracter ci dupa prestatia cu volanul de pe circuit.
    16 3
  • Articolul zilei in F1

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/115310

    Paddy Lowe spune ca dus Mercedes la un alt nivel. In acelasi timp modestia il scoate afara din casa si minimalizeaza rolul lui Ross Brawn, spunand ca a trecut mult timp din Decembrie 2013 si nici nu prea isi mai aminteste.
    12 3
  • Sa nu uitam totusi de ,,,, smiorcaitul ,,, de ALONSO care la batut pe Sumi 2 ani la rind , deltfel de acolo a inceput declinul ,,SUMI , ,Fortzaaa Rosaa
    9 21
  • @ss76

    In 2005 Alonso a luat titlul cu a doua masina dupa nefiabilul McLaren al lui Kimi Raikkonen care merita mai mult acel titlu. Tot in 2005 Schumacher nu avea cu ce se bate la titlu singura victorie venind la Indianapolis dupa retragerea echipelor cu pneuri Michelin...
    In 2006 Alonsi si Schumacher s-au batut de la egal la egal Schumacher ratand sansa titlului la Suzuka dupa ce plecase din pole si aflandu-se la conducere pana Ferrariul s-a oprit pe circuit oferindu-i victoria pe tava lui Alonso... daca Schumacher castiga la Suzuka titlul era al lui. Practic a patit cam la fel ca Hamilton seyonul actual...
    Deci, e prea simplist sa spui ca Alonso l+a batut pe Schumacher doi ani la rand...
    8 3
  • Daca l-am laudat mai sus pe Scumacher, caruia i-am fost fan de la debut pana in perioada Ferrari (privindu-l mai mult detasat in perioada Mercedes), nu pot sa nu fac urmatorul comentari. Willi Weber probabil a uitat episodul Austria 2002 dintre Schumacher si Barrichello...
    6 1
  • sumi era pe bridgestone atunci si tot afost cat p'acilea sa-l bata pe alonso aflat pe michelin la cea mai buna masina de atunci. Daca nu avea probleme tehnice chiar il batea. Cu asa titlu zau ca nu ai9 de ce sa te umfli in pene. Apoi declinul a fost batranetea. S-a retras la timp dar nu trebuia sa mai revina. Cat timp a fost "in putere" batea usor pe oricine, incluziv pe alonso care e in f1 din 2001 ...
    4 11
  • @Mircea Cred ca putem afirma ca Ross Brawn a castigat titlul cu Ferrari, cu propria sa echipa si cu Mercedes. Are un mare merit pentru performantele Mercedes. Cei care au venit dupa plecarea sa, au cules rezultatele.
    14 1
  • @ferr1

    Exact asta am spus si eu. Ca are merite mult mai mari pentru unde este azi Mercedes decat are Lowe sau vrea Lowe sa recunoasca.
    8 1
  • punctule, din nou delirezi si aberezi in aceeasi fraza!
    4 6
  • mobius
    Weber a uitat si episodul cu Hill.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru