FOTA sprijina echipa de F1 din spatele BMW

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
FOTA a anuntat ca va sprijini mentinerea in competitie a echipei de Formula 1 din spatele BMW si analizeaza posibilitatea ca fiecare echipa sa introduca cate trei monoposturi pe grila de start.

FOTA a reactionat rapid la vestea din aceasta dimineata referitoare la retragerea constructorului BMW din Formula 1.

Organizatia a confirmat ca va sprijini total echipa de Formula 1 cu sediul la Hinwil, Elvetia, dupa ce aceasta a fost parasita de BMW.

"In ceea ce priveste anuntul facut astazi de BMW, echipele FOTA s-au consultat imediat si sunt pregatite sa asigure tot sprijinul necesar echipei cu sediul central in Elvetia pentru a continua implicarea in Formula 1, statutul de membru al acesteia fiind asigurat", se arata intr-un comunicat de presa al FOTA.

Una dintre cele mai simple optiuni pentru BMW ar fi sa ii vanda echipa lui Peter Sauber, fostul proprietar al acesteia, insa in acest moment nu exista informatii daca elvetianul ar agrea aceasta mutare.

Pe de alta parte, FOTA a anuntat ca analizeaza posibilitatea ca fiecare echipa sa introduca cate trei monoposturi pe grila de start, in cazul in care numarul echipelor din Formula 1 s-ar reduce prea mult.

"Merita mentionat ca o munca profesionista a inceput deja in cadrul FOTA, menita sa sporeasca implicarea fanilor si sa imbunatateasca spectacolul.

Printre aceste initiative, una care ar putea fi interesanta este introducerea unui al treilea monopost pe grila. FOTA va analiza opiniile celor mai importanti actionari pentru a schimba idei si pentru a defini propuneri pentru viitorul Formulei 1", se mai arata in comunicatul de presa al FOTA.

Retragerea constructorului BMW tinde sa devina foarte asemanatoare cu cea a japonezilor de la Honda, care in cele din urma i-au cedat echipa lui Ross Brawn si a continuat participarea in Formula 1.

Via | FOTA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru