Fără speranţă: Alonso va utiliza o unitate de propulsie complet nouă în Bahrain, după ce prima a fost distrusă complet la Melbourne

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda este nevoită să înlocuiască integral unitatea de propulsie pe monopostul lui Fernando Alonso, ca urmare a accidentului suferit de spaniol în Australia.

Fernando Alonso a suferit un grav accident în Marele Premiu al Australiei, iar monopostul său a fost distrus aproape în totalitate. Motorul cu combustie internă a fost avariat şi urma să fie oricum înlocuit, însă Honda a sperat că va reuşi să recupereze măcar sistemele de recuperare a energiei MGU-K şi MGU-H.

O analiză amănunţită a evidenţiat însă că acest lucru nu este posibil, motiv pentru care Alonso va utiliză o unitate de propulsie complet nouă în Marele Premiu al statului Bahrain de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Am recuperat unitatea de propulsie utilizată pe monopostul lui Alonso la Melbourne. După investigaţiile iniţiale, suntem extrem de dezamăgiţi că motorul cu combustie internă şi părţile înconjurătoare au fost grav avariate ca urmare a faptului că impactul accidentului a fost prea mare. Vom înlocui întreaga unitate de propulsie în Bahrain", a explicat Yusuke Hasegawa, şeful Honda.

Urmareste Automarket
În ciuda impactului sever de la Melbourne, Alonso va putea lua startul în cursa din Bahrain, iar spaniolul speră ca până duminică să reuşească să parcurgă cât mai mulţi kilometri în antrenamente, mai ales că McLaren va introduce şi câteva update-uri tehnice.

"Forţăm în continuare pentru a introduce update-uri la fiecare cursă şi, dacă vom pune totul pe monopost la timp, sperăm să obţinem cât mai mult timp pe circuit posibil cu noul şasiu de la începutul primei sesiuni de antrenamente", a precizat dublul campion mondial.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Bafta !
    4 1
  • hakkinen
    Alonso nu va lua startul in aceasta cursa din motive medicale
    5 0
  • rommy f1
    Să folosească orice pt ca McLaren-Honda să ajungă din nou unde au fost odată.
    2 0
  • cine e Alonzo ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru