Frank Williams demisionează din consiliul de administraţie al echipei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.03.2012
Frank Williams va demisiona din consiliul de administraţie al echipei pe care a fondat-o ca parte a planului de retragere din Formula 1, însă va rămâne şeful britanicilor.

Frank Williams a anunţat joi că este pregătit să facă un nou pas în amplul proces de retragere din cadrul echipei pe care a fondat-o în 1977.

Britanicul va demisiona din consiliul de administraţie al echipei, însă va participa la şedinţe în calitate de observator şi va rămâne în continuare şeful britanicilor şi principalul acţionar.

"Acesta este un moment oportun pentru mine să-mi consider rolul în echipă. Împlinesc 70 de ani în aprilie şi am decis să semnalizez următorul pas în procesul gradual, dar inevitabil, de a ceda puterea următoarei generaţii prin demisia din consiliul de administraţie la sfârşitul acestei luni. Asta nu este atât de dramatic precum sună. Voi continua să lucrez ca şef al echipei şi voi participa la şedinţele consiliului ca observator. De asemenea, voi rămâne acţionarul majoritar al Williams Grand Prix Holding", a precizat el într-un comunicat de presă.

Locul său în consiliul de administraţie va fi preluat de fiica sa Claire Williams, care lucrează în cadrul echipei de 10 ani şi care a fost numită cu această ocazie şefa departamentului de marketing.

Cu numai câteva zile în urmă, Williams l-a nominalizat pe actualul CEO Adam Parr ca succesorul său natural la conducerea echipei.

"Dacă dintr-un motiv sau altul nu aş putea să-mi fac treaba, Parr ar umple golul lăsat de mine. Este tânăr şi la fel de pregătit fizic precum eram şi eu la vârsta lui. Nu este un competitor, dar probabil că asta este un avantaj în aceste timpuri comerciale. Este foarte bun să ia decizii financiare şi să lucreze pe principiul costuri pentru beneficii. Şi se poate controla în cadrul întâlnirilor de Formula 1", a precizat el într-un interviu acordat publicaţiei britanice F1Racing.

Patrick Head, cel care a fondat Williams împreună cu Frank Williams, a demisionat de asemenea din consiliul de administraţie la sfârşitul anului trecut.

Via | Williams

Comentarii (1)

  • Micul pas din mare plan de amploare, sau... invers?
    "am decis să semnalizez următorul pas în procesul gradual, dar inevitabil, de a ceda puterea următoarei generaţii prin demisia din consiliul de administraţie la sfârşitul acestei luni". Stiti citatul lui Octavian Paler in care spunea ca oamenii nu stiu cand sa puna punct unei relatii (de iubire se referea el) la timp, astfel incat sa ramana in urma ceva frumos? Cam asa e si cu Papa Frank, de asemenea si cu Bernie. Mergeti fratilor acasa, si asemeni lui Hercule Poirot, cultivati dovlecei superiori. Au avut contributia lor enorma in Formula 1, dar are dreptate si vorba romaneasca: ii cauta moartea acasa, si ei de negasit.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru