GALERIE FOTO: Câştigătorul F1 Champ 2011 a fost la Spa-Francorchamps!

de Daniel Popescu
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Necşoiu, câştigătorul F1 Champ 2011, a fost la Marele Premiu al Belgiei şi a petrecut câteva ore în paddock-ul Red Bull de la Spa-Francorchamps. "A fost o experienţă de neuitat".

A existat şi o cafenea unde am putut să ne adăpostim o vreme de ploaia care devenise tot mai aprigă şi să urmărim prima parte a antrenamentelor.

Robert Necsoiu
Castigator F1 Champ 2011
Robert Necşoiu a câştigat ediţia din 2011 a concursului F1 Champ şi a avut oportunitatea de a vedea Marele Premiu al Belgiei chiar din tribunele faimosului circuit de la Spa-Francorchamps.

Ca parte a premiului câştigat în F1 Champ, el a petrecut câteva ore în paddock-ul campioanei mondiale Red Bull Racing şi a avut ocazia să trăiască pe viu atmosfera creată de fani în jurul circuitului.

Cunoscut în comunitatea F1 Champ după username-ul "robnec", Robert ne-a trimis câteva fotografii şi ne-a răspuns la câteva întrebări care evidenţiază experienţa trăită la un Mare Premiu de Formula 1. Povestea a început chiar de vineri, când Robert a fost invitat în paddock-ul Red Bull alături de numeroase personalităţi şi oameni de afaceri care plătesc câteva mii de euro pentru un astfel de privilegiu.

"Am fost preluaţi de persoana responsabilă pentru acest lucru şi am străbătut întreaga zonă a paddock-urilor, astfel încât am putut admira motorhome-urile tuturor echipelor. Ajunşi în zona garajului Red Bull Racing Team, am intrat într-o încăpere destinată păstrării pneurilor pentru întregul weekend. De acolo am străbătut boxa în care mecanicii se agitau de zor, trecând exact printre cele două monoposturi Red Bull şi ajungând pe linia boxelor. În scurt timp a trebuit să eliberăm linia boxelor întrucât mai rămăseseră doar 15 minute până la începerea antrenamentelor."

"În finalul vizitei am fost invitaţi în "căsuţa din copac, aşa cum numesc cei de la Red Bull locul în care au loc evenimentele de presă şi întâlnirile cu sponsorii. Acolo a existat şi o cafenea unde am putut să ne adăpostim o vreme de ploaia care devenise tot mai aprigă şi să urmărim prima parte a antrenamentelor. Şi cum tot ce este frumos durează puţin, am părăsit zona paddock-urilor cam la vreo două ore de la sosire", ne-a explicat Robert.

Cafeneaua Red Bull de la Spa-Francorchamps

Puteai urmări monoposturile de la ieşirea din virajul 17, viraj larg, prin care am înţeles că se trece cu 300 km/h, iar apoi frânând violent pentru a se înscrie în şicană.

Robert Necsoiu
Castigator F1 Champ 2011
Weekendul era însă abia la început, iar Robert a fost impresionat de ceea ce a văzut din tribune în calificări şi cursă, chiar dacă admite că vizibilitatea nu a fost cea mai bună pentru a-i oferi o perspectivă completă asupra cursei, lucru obişnuit de altfel la un Mare Premiu de Formula 1.

"Biletele au fost la tribuna Gold 6, tribună acoperită, aflată exact în dreptul şicanei dinaintea liniei de start-sosire.

Vizibilitatea era destul de bună, adică puteai urmări monoposturile de la ieşirea din virajul 17 (Blanchimont), viraj larg, prin care am înţeles că se trece cu 300 km/h, iar apoi frânând violent pentru a se înscrie în şicană (circa 50 km/h)."

"Din păcate, după intrarea pe linia de start-sosire monoposturile dispăreau din raza vizuală din pricina parapeţilor de protecţie. Poate pentru a compensa acest inconvenient, din această tribună poţi vedea o parte din coborârea dintre virajele 9 şi 10, în care, deşi se află destul de departe, poţi observa maşinile după culorile acestora. În ceea ce priveşte momentele interesante surprinse în această zonă aş aminti depăşirile lui Vettel sau evitarea acroşajului cu Schumacher în momentul intrării acestuia la boxe", a adăugat el.

Asa a vazut Robert Necsoiu cursa din tribune

Este impresionant să vezi oameni de toate vârstele, de toate naţionalităţile, îmbrăcaţi în tricouri sau purtând steaguri ale echipelor sau ţărilor favoriţilor lor.

Robert Necsoiu
Castigator F1 Champ 2011
Cu toate acestea, Robert a fost cu adevărat impresionat de atmosfera creată de fani în tribune şi, mai ales, în celebrele zone de campare. Aşa cum o demonstrează şi fotografiile ataşate acestui articol, Formula 1 reuşeşte să strângă la un loc fani de toate vârstele şi de naţionalităţi diferite.

"În jurul circuitului atmosfera era de mare sărbătoare. De departe, cele mai inedite apariţii erau micile tabere de corturi aflate din loc în loc, unde cei care campau se strângeau la un loc şi petreceau împreună. Cu siguranţă că la aceste manifestări o contribuţie importantă o avea şi alcoolul ce se putea cumpăra de oriunde, chiar şi în interiorul circuitului."

"În ziua cursei, când afluenţa este maximă, este impresionant să vezi oameni de toate vârstele, de toate naţionalităţile, îmbrăcaţi în tricouri sau purtând steaguri ale echipelor sau ţărilor favoriţilor lor, discutând despre cursă, cântând, distrându-se. Te încearcă un sentiment greu de descris în cuvinte.

Trebuie trăit!", a adăugat el.

Fanii se aduna pe dealurile din imprejurimi pentru a urmari cursa

Impulsionat de experienţa trăită, Robert îşi face deja planurile pentru o excursie la Marele Premiu al Ungariei de anul viitor, însă recomandă fanilor să se documenteze înainte de plecarea la un astfel de eveniment.

"Cea mai importantă recomandare pe care aş face-o unui fan F1 este aceea de a se asigura din vreme că are un program complet al weekendului, pentru că sunt mai multe activităţi ce nu trebuie ratate. Noi am ratat (şi încă regret) deschiderea liniei boxelor vineri după-amiază, când toţi piloţii stau în faţa boxelor proprii şi acordă autografe. O altă recomandare ar fi aceea de a folosi transportul în comun pentru drumul către şi de la circuit. Este şi mai ieftin şi mult mai lejer. Pentru mine a fost o experienţă magnifică, pe care sper s-o pot repeta cât de curând, poate la Budapesta anul viitor", a încheiat el.

O excursie la Marele Premiu al Ungariei poţi câştiga şi tu în concursul F1 Champ 2012. Chiar dacă mai sunt doar două curse până la finalul sezonului, cu un rezultat bun în etapa corespunzătoare Marelui Premiu al Statelor Unite te poţi califica în Etapa Finală şi poţi obţine un bilet la Hungaroring 2012 dacă eşti cel mai inspirat participant în cadrul Marelui Premiu al Braziliei.

Înscrie-te aici în concursul F1 Champ 2012!

Comentarii (4)

  • ciuruitu
    felicitari robnec!!!
    pot sa spun ca te invidiez enorm!
    Bravooo
    5 4
  • _steli
    Felicitari si din partea mea. Pe de alta parte, in ceea ce priveste concursul am avut foarte multe dificultati. De multe ori am setat echipele inainte cu cateva zile, pt. ca apoi sa descopar ca nu se salvasera decat primele pozitii. Ulterior am renuntat sa mai joc.
    3 3
  • Am avut ocazia sa ma particip la ultimele 2 Grand Prix de la Silverstone...e o atmosfera minunata,o experienta total diferita fata de a urmari F1 la tv...trb sa fii acolo sa simti sunetul motoarelor in stomac...
    Din pacate nu am avut paddock pass doar bilet de grandstand,oricum biletul de paddock e ff scump...recomand tuturor pasionatilor de F1 macar o data in viata sa mearga la o cursa de F1....la anul Monaco si Silverstone(cel putin asa e planul)
    Felicitari Robert,esti norocos sa fi avut ocazia sa stai asa aproape de monoposturi
    0 0
  • "pot sa spun ca te invidiez enorm:
    C e tot trageti a rau, daca vrei sa fii la un anumit Grand Prix, dute si taci. Iar daca nu beneficiezi de un buget consistent, atunci stai si te uiti la TV.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru