GALERIE FOTO şi VIDEO: Iată noul monopost Red Bull Racing RB8 pentru sezonul 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.02.2012
Campioana mondială Red Bull Racing a prezentat luni primele imagini oficiale cu noul monopost RB8, cu care speră să-şi păstreze titlurile cucerite în ultimii doi ani.

Cea mai aşteptata lansare a unui monopost pentru sezonul 2012 al Formulei 1 a avut loc luni după-amiaza, atunci când Red Bull Racing a publicat pe site-ul său oficial primele imagini cu noul monopost RB8.

Campioana mondială a reprezentat un model pentru echipele rivale în ultimii trei ani după schimbarea radicală a regulamentului tehnic în 2009, iar fanii Formulei 1 au aşteptat cu nerăbdare să vadă ce a pregătit reputatul inginer Adrian Newey pentru acest sezon.

Cea mai interesantă noutate din punct de vedere vizual este noul nas al monopostului, uşor mai coborât decât restul şasiului ca urmare a noilor reglementari tehnice. Totuşi, soluţia adoptată de echipa austriacă este uşor diferită de soluţia implementată de Ferrari sau Lotus. Astfel, McLaren rămâne singura echipă care a mizat pe o soluţie mult mai elegantă din punct de vedere vizual, însă rămâne de văzut care dintre abordări va fi mai eficientă din punct de vedere al performantelor.

De asemenea, Red Bull a introdus un nou design pentru sistemul de evacuare, tot ce urmare a modificărilor de regulament tehnic.

Comentarii (11)

  • ce misto
    are o gaurica
    10 2
  • ciuruitu
    mai mare
    e chiar o fanta mare intre bor si sasiu; ceilalti n-are .
    7 3
  • Red Bull Racing RB8
    "Dulap
    Seamana putin cu Logan-ul."-nu-i asa @marius_kji ? Te intreb ca parca asa ziceai acum cateva zile : http://formula1.automarket.ro/stiri/ferrari-nasul-monopostului-este-urat-dar-eficient-aerodinamic-43014.html
    =)) Sa nu credeti ca rad de acest model Red Bull RB8 ci de prostia aluia mentionat mai devreme =))
    9 10
  • Red Bull Racing RB8
    Si inca ceva mai am de spus dar la adresa celor de la Red Bull: daca voi prezentati monopostul facand public un filmulet cu acesta numerotat cu nr.1 si pe care scrie S.Vettel se vede deja sentimentul echipei si planurile acesteia, asa ca va rog sa nu va mai considerati deosebiti si cei mai sfinti din lista echipelor!
    12 12
  • mavrick=cieco
    Monopostul Ferrari e "frumos".Zici ca e tractor in comparatie cu RB8-ul.Punele in aceasi poza si o sa-ti dai seama,dar cum tie iti place uratenia,probabil ca cine se aduna se aseamana,asa ca ai o gandire hidoasa asa cum arata nasul Ferrari.Probabil ca la sfarsitul sezonului o sa taci din gura,nu-i asa?
    12 12
  • G. Filip
    Original si inspaimantator
    Interesanta fanta dintre bot si nas> Cred ca este o rezolvare originala care va fi preluata apoi si de ceilalti. In rest nimic nou decat ca prezentarea in mare parte seamana cu "Alien" (1): nu vezi ce ai vrea sa vezi, intuneric, fundal negru, ne invartim in jurul detaliilor nesemnificative, luminile intervin exact atunci ca sa escamonteze ceva, umbre intunecate, luciri macabre... Sa aprinda cineva lumina ca mi-e frica
    6 3
  • @mavrick
    Spala-te pe fatza, esti chiaun.
    7 8
  • Ce mai conteaza cum arata?Daca pe circuit va face legea ...nimeni nu se va mai uita la design.
    9 2
  • tequilla11
    rb8
    hai da l dracu de monopost,ceva mai had in formula 1 n am vazut ,zici ca e marsupial special pentru Webber
    4 2
  • e mai shlefuit botul...
    ...decat cel al masinii Ferrari (grosolan si abrupt), da'... tooot urat e frate! Si deja vad ca asta e trendul in general. Dar, cum mai spuneau unii, F1 nu-i concurs de frumuste, deci SA VEDEM CE-O FI! Eu unul aaaabia astept!
    7 2
  • sad
    vettel o sa fie champion red bull cel mai tare monopost
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru