GALERIE FOTO: Pirelli a lansat pneurile pentru sezonul 2013 al Formulei 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a prezentat miercuri noile pneuri pe care le va furniza în sezonul 2013 şi exclude cursele cu o singură intrare la boxe.

În cadrul unui eveniment care a avut loc miercuri la sediul central de la Milano, Pirelli a dezvăluit noile cauciucuri pe care le va furniza în sezonul 2013 al Formulei 1.

Cele patru tipuri de pneuri vor fi cunoscute sub acelaşi nume (supersoft, soft, medium şi hard), însă pneurile hard sunt acum colorate cu o bandă portocalie, în loc de banda argintie care se confunda uşor cu cea albă a pneurilor medium.

Totuşi, pneurile sunt fundamental diferite de cele de anul trecut din punct de vedere al construcţiei şi comportamentului: compoziţia tuturor tipurilor de pneuri este mai moale, astfel că se vor degrada mai repede, scopul fiind asigurarea a cel puţin două opriri la boxe pe parcursul unei curse, iar acest lucru va genera mai mult spectacol prin diversificarea strategiilor echipelor.

Urmareste Automarket
În plus, Pirelli anticipează că diferenţa dintre două tipuri de pneuri adiacente va fi de cel puţin o jumătate de secundă pe tur în fiecare cursă.

"Obiectivul este să stabilim noi provocări pentru piloţi şi să ne asigurăm că toate echipele încep noul sezon la egalitate când vine vorba despre pneuri.

Pe măsură ce echipele au acumulat tot mai multe informaţii despre pneuri anul trecut, echipele au înţeles pneurile în cele din urmă, iar la finalul anului competiţia a fost mai mică şi uneori am avut un singur pitstop."

"Acest fenomen a fost observat şi în 2011, dezamăgind mulţi fani, iar echipele ne-au solicitat să continuăm dezvoltarea pneurilor pentru a veni cu provocări proaspete. Gama de pneuri pentru 2013 amesteca din nou cărţile şi ne asigura doua până la trei opriri la boxe pe cursa", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Via Pirelli

Comentarii (2)

  • Jugarugabi
    Baietii astia de la Pirelli nu inteleg ca spectacolul nu este reprezentat de strategia de la pit ci prin depasiri si lupta pentru respectivul loc?!
    9 1
  • MaceLAru
    Pai in sezoanele trecute cam asta a contat timp cat mai putin pierdut la pit..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru