GALERIE FOTO: Red Bull a inaugurat noul circuit din Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
Karun Chandhok a devenit sâmbătă primul pilot care a efectuat tururi pe noul circuit din Coreea de Sud, indianul aflându-se la volanul unui monopost Red Bull Racing.

Cu mai puţin de două luni înainte de primul Mare Premiu de Formula 1 din Coreea de Sud, Red Bull Racing a participat la evenimentul de inaugurare a pistei, care a constat în câteva tururi de circuit cu un monopost din sezonul 2008.

Întrucât Sebastian Vettel şi Mark Webber, piloţii titulari ai echipei, au fost indisponibili pentru acest eveniment, Red Bull Racing i-a oferit oportunitatea lui Karun Chandhok să urce în cockpit, graţie faptului că în trecut a făcut parte din programul de juniori al austriecilor.

Indianul, care a concurat în prima parte a sezonului pentru Hispania Racing, a făcut o scurtă caracterizare a circuitului şi crede că acesta va avantaja Red Bull.

"Linia dreaptă după primele două viraje este foarte lungă, iar începând cu virajul şapte este o secţiune de viraje rapide până la linia de start-sosire. Cred că cei de la Red Bull vor fi mulţumiţi de sectoarele doi şi trei", a declarat indianul.

Presa internaţională a speculat că circuitul din apropierea localităţii Yeongam este departe de a fi finalizat, fapt confirmat atât de declaraţiile lui Chandhok, cât mai ales de fotografiile realizate în cadrul evenimentului.

Cu toate acestea, indianul este încrezător că facilităţile vor fi finalizate la timp pentru cursa de lună viitoare.

"Garajele şi construcţiile dedicate echipelor par în mare parte finalizate şi cred că echipele vor trebui să aducă cu 30% mai multă mobilă! De asemenea, tribunele sunt într-un stadiu rezonabil de finalizare. Pista în sine necesită ceva mai multă muncă în privinţa asfaltului şi a bordurilor, dar organizatorii sunt încrezători că totul va fi gata la timp", a adăugat el.

La evenimentul de sâmbătă au asistat în tribuna principală a circuitului aproximativ 4000 de spectatori, însă pentru cursă din 24 octombrie organizatorii au vândut deja cea mai mare parte a biletelor.

Via | Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru