Glisierele care au provocat accidentul lui Perez, îndepărtate pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.05.2011
Organizatorii cursei de la Monaco au decis să mute glisierele de protecţie de care s-a lovit violent Sergio Perez în perspectiva ediţiei din sezonul viitor.

La trei zile după accidentul suferit de Sergio Perez în calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco organizatorii au decis să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să fie evitate pe viitor.

Glisierele respective sunt poziţionate în prezent la ieşirea din tunel pentru a adăposti o macara care intervine imediat în cazul unor accidente majore.

La capătul unor discuţii cu reprezentaţii FIA, organizatorii au stabilit ca macaraua respectivă poate fi mutată din acel loc fără să afecteze în niciun fel securitatea piloţilor, întrucât orice accident ar genera automat apariţia Safety Car-ului sau a steagurilor roşii. Astfel, prin mutarea macaralei, organizatorii au posibilitatea să mute şi glisierele de protecţie, piloţii urmând astfel să beneficieze de un spaţiu suplimentar estimat la aproximatix 20 de metri.

Organizatorii au intenţionat să mute macaraua chiar după accidentul lui Perez, însă au ajuns la concluzia că lucrurile de reamenajare nu ar fi fost finalizate până la ora cursei de duminică.

Pe lângă Perez, şi Nico Rosberg a fost la un pas să lovească violent respectivele glisiere de protecţie în urma unui accident similar cu cel suferit de pilotul echipei Sauber.

Via | Adam Cooper

Comentarii (2)

  • o mica greseala
    "chiar după accidentul lui Perez" de fapt ar trebui sa fie "chiar dupa accidentul lui Rosberg"
    3 2
  • SeLeCT
    o mica gresala
    "Pe lângă Perez, şi Noco Rosberg a fost la un pas" e o mica gresala
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru