Glock şi Kubica testează în DTM pentru BMW şi Mercedes

de Daniel Popescu
Marti, 22.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Timo Glock şi Robert Kubica vor testa în această săptămână pentru BMW şi, respectiv, Mercedes în cadrul sesiunii de evaluare de la Valencia din Campionatul German de Turisme.

La numai o zi după despărţirea oficială de Marussia, Timo Glock a confirmat oficial că va participa la sesiunea de teste din Campionatul German de Turisme (DTM) care are loc în această săptămână pe circuitul de la Valencia.

Germanul va urca la volanul unei maşini BMW şi este creditat cu mari şanse să semneze un contract pentru sezonul următor. Cu ocazia testului, el se va reîntâlni cu Jens Marquardt, directorul de motorsport al BMW, cu care a colaborat la Toyota până la finalul anului 2009.

"Am amintiri plăcute cu BMW Motorsport şi sunt foarte entuziasmat să testez BMW M3 DTM. În plus, sunt nerăbdător să văd la Valencia persoane din perioadă anterioară petrecută la BMW (n.r - ca pilot de teste în 2007). Aştept cu mare nerăbdare", a declarat el.

Urmareste Automarket
Între timp, Robert Kubica va testa pe acelaşi circuit pentru Mercedes, ca parte a programului de reabilitare de după accidentul de raliuri suferit în urmă cu aproape doi ani.
Toto Wolff, noul director de motorsport al Mercedes, spune că testul are unicul scop de a-i oferi lui Kubica o maşină potrivită, însă admite că şansele că polonezul să revină în Formula 1 sunt minime.

"Tuturor ne place de Kubica, este un pilot special. Vrem să-i oferim o şansă să facă un test corespunzător cu o maşină corespunzătoare, pentru a vedea cum merge şi cum se simte. Nu este încă 100% pregătit. Va fi pentru prima oară într-o maşină cu forţă de apăsare aerodinamică. Cu toţii ne dorim ca el să se descurce într-un monopost de Formula 1, dar este prematur în acest stadiu", a precizat austriacul.

Kubica va concura în acest an în Campionatul European de Raliuri alături de Citroen şi Ford şi a primit o ofertă de a participa în Campionatul Mondial de Turisme în 2014 din partea constructorului francez.

Via Reuters, ESPNF1

Comentarii (1)

  • Sunt bucuros sa constat cum Kubica este tot mai mult in atentia sportului cu motor; am convingerea ca vom afla despre rezultatele sale cat mai curand si de buna seama vor fi remarcabile. Totodata, incerc sentimentul de bucurie (ce-i drept inca rezervat) ca refacandu-se, ar avea o sansa in F1. Succese Kubica!!
    Inspirat editorul selectand astfel de articole; multumiri!!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru