Grecia va construit un circuit de F1 pentru sezonul 2014

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.05.2011
Grecia a aprobat planurile pentru construcţia unui circuit de Formula 1 în apropierea portului Patras care va putea debuta în calendarul competiţional în 2014.

Grecia a devenit ultima ţară care s-a înscris în cursa pentru un loc în calendarul competiţional al Formulei 1. Cea mai afectată ţară europeană de criza economică a aprobat planurile pentru construcţia unui circuit în apropierea portului Patras din vestul ţării, situat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Atena.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Dezvoltării Regionale din Grecia, circuitul va fi finalizat în trei ani şi va putea găzdui curse de Formula 1, Superbike şi Gp-kart. Investiţia totală se ridica la aproape 100 de milioane de euro, dintre care 29 de milioane de euro vor proveni de la stat, iar proiectul va genera aproape 500 de locuri de muncă, însă mai are nevoie şi de aprobarea Parlamentului.

Decizia Greciei de a investi bani într-un circuit de Formula 1 va naşte numeroase controverse, întrucât această ţară este pe punctul de a primi un nou împrumut de la Uniunea Euopeana şi FMI, în valoare de 60 de miliarde de euro pentru a-şi refinanţa datoriile.

Informaţiile despre planurile Greciei vin în contextul apariţiei unor speculaţii privind posibilitatea ca Austria să revină în calendarul competiţional cu Red Bull Ring, circuitul cunoscut anterior sub numele de A1Ring care a fost modernizat de Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull.

Via | Bloomberg

Comentarii (2)

  • salutare
    astia sunt in faliment,ca natie marefer,si lor le arde chef de petrecere!Sa nu-i iubesti pe greci!!
    3 2
  • Abdulahus
    Greseala
    Se cheama Go-kart nu Gp-Kart.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru